Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Britského diplomata oslavujú ako hrdinu, bez váhania zachránil život mladej študentky
Zdielať na

VIDEO: Britského diplomata oslavujú ako hrdinu, bez váhania zachránil život mladej študentky

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov:

ČCHUNG / ČCHING - Ako skutočného hrdinu oslavujú v Číne britského diplomata. Bez váhania totiž skočil do rieky, v ktorej sa topila mladá žena a zachránil jej život. Viacerí svedkovia to nakrútili na mobil.

Na záberoch vidieť, ako ľudia s hrôzou sledujú márny boj 24-ročnej študentky o holý život. Do rieky spadla potom, ako sa pošmykla na klzkých kameňoch. Hoci svedkov bolo naokolo viac než dosť, nikto sa jej sprvoti nehrnul na pomoc.

Podľa znalcov sú Číňania často neplavci a navyše si dávajú pozor, aby sa do niečoho nezaplietli. Okolo rieky však šiel v tej chvíli našťastie britský diplomat, ktorý nezaváhal, vyzul si topánky a oblečený skočil do rieky.

Stačili dva mocné zábery a ocitol sa pri topiacej žene, ktorá už bola v bezvedomí a nedýchala. Krátko na to mu z brehu hodili záchranné koleso a pomocou neho vytiahli diplomata aj zachránenú ženu na breh.

Videozáznam zo záchrany zverejnila na sociálnych sieťach aj britská ambasáda v Pekingu. Na konanie svojho generálneho konzula je patrične hrdá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy