Oblačno
18°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Na Trumpovej prehre sa baví celý svet. Horúca linka na nahlasovanie volebných podvodov sa stala terčom posmeškov
Zdielať na

Na Trumpovej prehre sa baví celý svet. Horúca linka na nahlasovanie volebných podvodov sa stala terčom posmeškov

WASHINGTON / Linka zriadená kampaňou republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa, určená na nahlasovanie údajných volebných podvodov, sa pre zamestnancov stala nočnou morou. Zaplavili ju vtipy podporovateľov demokrata Joa Bidena, informoval spravodajský kanál ABC.

Bidena v sobotu americké médiá na základe doteraz spočítaných hlasov a projekcií prehlásili za zvoleného prezidenta. Donald Trump prehru neuznal a trvá na tom, že bude pokračovať v právnych bitkách. Trump a jeho spojenci už pred voľbami tvrdili, že rozšírené korešpondenčné hlasovanie povedie k rozsiahlym podvodom. Žiadne dôkazy to ale nedokázali, píše web The Hill. 

Web ABC News s odvolaním na nemenované zdroje napísal, že v hlučnej miestnosti v ústrední Trumpovej kampane v Arlingtone zamestnanci od volebného dňa prijímajú stovky hovorov na horúcej linke, ktorú zriadili s cieľom zistiť prípady podvodov. Pre časť z týchto ľudí, z ktorých niektorým za niekoľko dní vypršia pracovné zmluvy, sa ale telefonáty podľa ABC stali "nočnou morou". Sú bombardovaní vtipmi Bidenových podporovateľov, ktorí si vymýšľajú volebné podvody alebo sa Trumpovi vysmievajú a následne zavesia. Nahrávky hovorov sa medzitým šíria na sociálnych sieťach. 

Niektorí ľudia pracujúci pre Trumpovu kampaň sa zverili, že na horúcej linke obdržali telefonáty od "lavičiarských tínedžerov" a niektorí aj "znepokojivé nevyžiadané fotografie pre dospelých," uviedol spravodaj amerického webu Axios Jonathan Swan. 

Jeden z Trumpových synov, Eric Trump, sa na twitteri nechal počuť, že za nevyžiadanými hovormi stojí Demokratická strana, ktorá chce linku zahltiť. 

V jednom hovore volajúca nahlásila, že sa "obézna korytnačka pretočila na chrbát a pláca sa na horúcom slnku," zrejme narážala na nedávne slová novinára CNN Andersona Coopera, ktorý povedal, že ľudia takto teraz vnímajú prezidenta Trumpa. Cooper Trumpa v živom prenose prirovnal ku korytnačke po tom, čo republikánsky prezident prehlásil, že voľby vyhral a šíril nepravdivé tvrdenia, píše web USA Today. 

Komik Alex Hirsch na horúcu linku zavolal v nedeľu večer. "Videl som muža, vošiel do tejto budovy," uviedol. "Mal na sebe čiernu čiapku, čierno rúško, pruhovanú košeľu, červenú kravatu a myslím, že si niesol v taške hamburgery?" pokračoval s tým, že muž bručal ako zlodej. "Myslím, že s najväčšou pravdepodobnosťou patril k Antife," povedal komik, na čo zamestnankyňa zavesila. Komik Nick Lutsko medzitým na linku zavolal, aby nahlásil, že našiel obhorenú obálku, na ktorej je napísané "100 000 hlasov pre Trumpa v Pensylvánii. Veľmi dôležité, nestraťte to!"

Trendom na TikToku sa vtipny na Trumpovu adresu stali už v lete, kedy si užívatelia tejto sociálnej siete hromadne rezervovali lístky na Trumpov míting s voličmi v Tulse, v Oklahome bez toho, aby sa akcie zúčastnili. Podľa televízie CBS Trumpova kampaň vtedy tvrdila, že sa mítingu chce zúčastniť viac ako milión ľudí, ale nakoniec sa zaplnilo zhruba len 6 200 miest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy