Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rekordný poistný podvod: Muž si vydávaním za mŕtveho "zarobil" šesť a pol milióna eur. Zastavila ho náhodná situácia
Zdielať na

Rekordný poistný podvod: Muž si vydávaním za mŕtveho "zarobil" šesť a pol milióna eur. Zastavila ho náhodná situácia

POĽSKO / Šesť a pol milióna eur ako životnú poistku vyplatili rodičom mladého muža, ktorý sa mal utopiť pri zrážke lodí na Ukrajine. Vďaka všímavým policajtom však vyšlo najavo, že to nebolo celkom tak.

Poliak, pôvodom z Ukrajiny uzavrel vysoké životné poistky v rôznych poľských poisťovniach ešte v priebehu minulého roku. Po tom, ako sa po lockdowne otvorili hranice vycestoval na Ukrajinu.

"Počas práce v Poľsku chodil do rôznych firiem, kde sa poistil, že v prípade jeho smrti jeho rodine bude vyplatená obrovská suma. Životnú poistku uzavrel v 20 poisťovniach," informovala hovorkyňa polície  Katarzyna Cislo. Počas výletu na lodi však na Ukrajine malo dôjsť k nehode, pri ktorej sa mal poliak utopiť. "Mal údajne vypadnúť z lode a utopiť sa. Tak znela oficiálna verzia." dodala hovorkyňa.

Jeho smrť potvrdili aj ukrajinské orgány a jeho rodine boli vyplatené peniaze v rekordnej výške 6 a pol milióna eur. O pár mesiacov neskôr ho však zhodou náhod spoznal jeden hraničiar pri pokuse o prekročenie štátnej hranice z Ukrajiny do Poľska."Muža sme zadržali na hraničnom priechode a bolo voči nemu vznesené obvinenie za pokus o podvod vo výške 6 a pol milióna eur. Na návrh prokurátora bol vzatý do väzby," oznámila vyšetrovateľka Barbara Szczerba. 

Obvinený muž sa k činu priznal, avšak pri vyšetrovaní prípadu odmietol s policajtmi spolupracovať. Do väzby za ním putovala aj jeho matka, ktorá o vyplatenie rekordne vysokej poistky požiadala.

Problém má aj ukrajinská polícia. Tamojší policajti nevedia, koho telo teda našli. "Ukrajinské orgány budú musieť obnoviť vyšetrovanie a vyjasniť aj nám, kto vtedy vlastne zahynul a ako mohlo dôjsť k takejto situácii," uviedla hovorkyňa polície Cislo. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny až 8 ročný trest.

Jedno kliknutie ju stálo stovky eur. Pani Andreu šokoval mail od Slovenskej pošty. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy