Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Na východe ukrajiny havarovalo lietadlo. Viac ako dvadsiatka ľudí vrátane študentov zomrelo
Zdielať na

VIDEO: Na východe ukrajiny havarovalo lietadlo. Viac ako dvadsiatka ľudí vrátane študentov zomrelo

UKRAJINA / Dvadsaťšesť ľudí zahynulo pri havárii vojenského lietadla v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Nehodu prežil jediný študent charkovskej Univerzity ukrajinských vzdušných síl. Na Ukrajine dnes vyhlásili štátny smútok.

K tragédii, ktorú zachytili aj priemyselné kamery, došlo počas pristávacieho manévru neďaleko mesta Čuhujiv. Potom, ako sa vojenský Antonov AN-26 zrútil k zemi začal horieť. "Šli sme okolo autom a to lietadlo spadlo priamo pred našimi očami. Vybehol z neho muž v plameňoch. Dorazili hasiči a začali hasiť," opísal svedok nehody.



Zo siedmych členov posádky a dvadsiatich cestujúcich, medzi ktorými boli vojenskí piloti a kadeti z miestnej univerzity zomrelo na mieste 25 ľudí. Jeden študent zraneniam podľahol neskôr. Stav jediného preživšieho je podľa ošetrujúcich lekárov stabilizovaný. Budúci týždeň by ho mohli prepustiť do domácej starostlivosti. Na miesto tragédie dnes dorazil aj ukrajinský prezident Zelenskyj."Zriadili sme už vyšetrovaciu komisiu, zloženú z pilotov, zástupcov ministerstva vnútra a vyšetrovateľov," uviedol prezident.



Vyšetrovatelia už našli na mieste tragédie čiernu skrinku lietadla. Podľa charkovského gubernátora nešťastie spôsobila porucha motora. Ukrajinský minister obrany dnes vyhlásil, že piloti mohli pri pristávaní zavadiť krídlom o zem. Medzi prvými, kto Ukrajincom na sociálnych sieťach kondoloval bol aj náš minister obrany Naď.

UKRAJINA MODLÍME SA ZA VÁS ? Dnes sa o 19:50 zrútilo na Ukrajine neďaleko mesta Čuhujiv pri Charkove vojenské lietadlo...

Uverejnil používateľ Jaro Naď - OĽANO Piatok 25. septembra 2020

Súvisiace články

Najčítanejšie správy