Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Strecha v plameňoch: Pomoc hasičov z okolia Sniny potreboval ich vlastný kolega
Zdielať na

Strecha v plameňoch: Pomoc hasičov z okolia Sniny potreboval ich vlastný kolega

BELÁ NAD CIROCHOU / Požiar, pri ktorom mala celá rodina slzy v očiach. Iba nedávno si dom rekonštruovali, ale ich úsilie zničili plamene. Zásah dobrovoľných hasičov bol o to náročnejší, že plamene hasili u svojho kolegu. Dvoch ľudí museli dokonca počas zásahu ošetriť záchranári.

Horieť začalo okolo štvrtej popoludní. Rodina si ešte len nedávno dom zrekonštruovala, strecha je úplne nová. "V čase nášho príjazdu bola zachvátená časť podkrovného priestoru a požiar bol v počiatočnom štádiu šírenia," priblížil veliteľ zásahu Milan Kubaliak z HaZZ Snina. 

Na mieste museli okrem sninských hasičov zasahovať aj príslušníci záchrannej brigády a dobrovoľní hasiči z Belej nad Cirochou.

Hoci ide o dobrovoľníkov, ich výkon je neraz porovnateľný s profesionálmi. Ani jeden z nich nezaváhal a prišiel pomáhať. Z Humenného som išiel, som sa ponáhľal na zbrojnicu, chlapci už čakali a hneď sme vyrazili," poznamenal Matúš Haburaj, hasič DHZ Belá nad Cirochou. 

Počas požiaru bol potrebný aj zásah zdravotníkov. "V súvislosti s udalosťou ošetrili záchranári dve osoby - ženu a muža. Ženu pre akútnu stresovú reakciu a muž sa sťažoval na bolesti chrbta. Po ošetrení nebol potrebný ich prevoz do nemocnice," vysvetlila hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Presná príčina požiaru zatiaľ známa nie je, no podľa hasičov išlo pravdepodobne o elektrický skrat. "Postupne sme išli, rozoberali sme strechu a tým pádom požiar sa podarilo dostať pod kontrolu," dodal Haburaj. 

Požiar im vzal dom. Dočkali sa hanlivých komentárov na sociálnej sieti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy