Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Taliansku ukradli relikviu, ktorá obsahovala krv Jána Pavla II.
Zdielať na

V Taliansku ukradli relikviu, ktorá obsahovala krv Jána Pavla II.

Pozrite si reportáž Petra Dzurillu:

UMBRIA / V talianskej Umbrii ukradli relikviu, ktorá obsahovala krv pápeža Jána Pavla II. S odvolaním sa na Vatikán o tom dnes informovala agentúra AFP. Ján Pavol II. bol vyhlásený za svätého v apríli 2014, zhruba deväť rokov po svojej smrti.

Ampulka s niekoľkými kvapkami krvi bývalého pápeža zmizla v stredu večer z katedrály v meste Spoleto, asi 100 kilometrov severne od Ríma. Polícia začala vyšetrovanie.

"Chcem veriť, že sa jedná o gesto povrchnosti, ktorý nemal za cieľ uraziť cítenie veriacich. Takisto chcem veriť, že toto bezohľadné gesto nebolo urobené pre peniaze," citoval spoletského arcibiskupa Renata Boccardo server Vatican News.

Ampulku s krvou poľského pápeža daroval v roku 2016 krakovský arcibiskup Stanislaw Dziwisz, ktorý Karolu Wojtylovi - ako znie občianske meno Jána Pavla II. - robil celé desaťročia osobného tajomníka.

V roku 2014 odcudzili z horskej kaplnky v obci San Pietro della Ienca, ležiacej taktiež v strednej časti Talianska, kus zakrvaveného rúcha, ktoré mal pápež na sebe, keď ho v roku 1981 postrelili na vatikánskom Námestí svätého Petra. Relikvia sa vrátila na svoje miesto o týždeň. Ku krádeži sa vtedy priznali traja mladíci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy