Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
V anglickom meste Birmingham niekto v noci dobodal niekoľko ľudí
Zdielať na

V anglickom meste Birmingham niekto v noci dobodal niekoľko ľudí

Archívna reportáž

BIRMINGHAM / V anglickom meste Birmingham niekto v noci dobodal niekoľko ľudí. Polícia uviedla, že sa jedná o "rozsiahly incident". Obyvateľov vyzvala k pokoju, zároveň však aj k bdelosti. Polícia sa snaží zistiť zatiaľ nejasné pozadie prípadu.

Polícia uviedla, že dostala správy o útoku nožom pol hodinu po polnoci miestneho času. Ďalších dobodaných hlásili onedlho na to. "Zaznamenali sme niekoľko zranených ľudí, momentálne ale nie sme schopní povedať, koľko z nich vážne," oznámila polícia.

"Rozsiahly incident" v policajnej terminológii znamená vážnu ujmu alebo hrozbu pre verejnosť. Vyhlásenia tohto stupňa nebezpečenstva takisto predpokladá, že jednotlivé bezpečnostné zložky na mieste pracujú pod spoločným vedením.

Príčiny incidentu sú doteraz neznáme. "Pracujeme na tom, aby sme zistili, čo sa stalo. Môže trvať nejakú dobu, než budeme schopní čokoľvek potvrdiť," oznámila polícia.

Obyvateľov Birminghamu vyzvali strážcovia zákona k pokoju, ale aj ostražitosti. Mali by sa taktiež vyhnúť miestu, kde sa incident odohral. Podľa BBC sú v centre mesta rozmiestnené kordóny blízkosti Gay Village, teda štvrti obľúbené komunitou lesbičiek, gayov, bisexuálov a transgenderových osôb (LGBT).

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy