Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po zrážke až deviatich vozidiel pristál na diaľnici vrtuľník
Zdielať na

Po zrážke až deviatich vozidiel pristál na diaľnici vrtuľník

ŽIAR NAD HRONOM / Štyri dopravné nehody na 4 kilometrovom úseku R1 v piatok večer úplne paralyzovali dopravu pri Žiari nad Hronom. Pri zrážkach až 9 áut sa zranili traja ľudia. Pre 51 ročnú ženu letel na miesto nehody záchranársky vrtuľník. Pristál priamo na diaľnici.

Piatok večer, diaľnice boli plné áut ako zvyčajne v tomto období, ľudia cestovali na víkend. Pokazený kamión na R1 pri krajnici sa stal pre viacerých prekážkou, ktorá skomplikovala ich cestu domov. Vodiči si ho nevšimli a začali brzdiť neskoro, ďalší potom nabúrali do nich.

V 4 km úseku sa stali hneď 4 nehody, zrazilo sa až 9 áut.

"Príčinou nehôd a udalostí bolo nedodržanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Práve tá posledná nehoda v poradí bola aj najvážnejšou. Zranili sa pri nej traja ľudia.

"69-ročný vodič, aby zabránil zrážke, strhol doľava a narazil do stojaceho auta a to narazilo do auta pred sebou," opisuje nehodu Mária Faltániová.

Na R1 letel aj záchranársky vrtuľník. Pomoc potrebovala spolujazdkyňa z jedného z havarovaných áut. Záchranári pristáli priamo na diaľnici.

"Na mieste si prevzali 51-ročnú pacientku s podozrením na poranenie brucha a panvy bola prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici," povedala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.

Na R1 uviazli stovky áut, cesta bola počas zásahu profesionálov neprejazdná.

Pristanie na diaľnici je len jednou zo situácií, s ktorými sa leteckí záchranári musia vysporiadať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy