Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rusko ako odvetu vyhostilo troch slovenských diplomatov. Minister Korčok hovorí o neadekvátnej reakcii
Zdielať na

Rusko ako odvetu vyhostilo troch slovenských diplomatov. Minister Korčok hovorí o neadekvátnej reakcii

BRATISLAVA/MOSKVA / Ruská federácia vyhostila troch slovenských diplomatov. Ide o odvetný krok, ktorý je reakciou na vyhostenie troch ruských diplomatov zo Slovenska na začiatku augusta. Podľa ministra zahraničia Ivana Korčoka sa takéto konanie zo strany Rusov dalo čakať, no nepovažuje to za adekvátnu reakciu.

Rusko sa v pondelok rozhodlo vyhostiť troch slovenských diplomatov. Urobili tak v záujme odvety za to, že Slovensko vyhostilo troch ruských diplomatov zo Slovenska na začiatku augusta. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok očakával vyhostenie slovenských diplomatov z Ruskej federácie. Nepovažuje ho ale za adekvátnu a odôvodnenú reakciu. 

Slovenské spravodajské zložky vtedy informovali o tom, že ich činnosť bola v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. "Slovenská republika vysiela na diplomatické posty diplomatov, ktorých úlohou je výlučne usilovať sa o rozvoj bilaterálnych vzťahov a spolupráce s Ruskou federáciou. Želám si v tejto relácii v budúcnosti lepšie správy a pozitívne výsledky, ktoré budu dosahované na základe striktného dodržiavania Viedenskej konvencie o diplomatických stykoch,"  vyjadril sa minister Korčok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy