Cukrársky šampionát bol pastvou pre oči
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Osem krajín z celého sveta porovnávalo svoje sladké umenie pred zrakmi publika v japonskom Tokiu
Poprední cukrári z Francúzska, Talianska, Spojených štátov, Singapuru, Číny, Malajzie, Austrálie a Japonska počas víkendového cukrárskeho Grand Prix predviedli svoje umenie vyhotovením najrozličnejších zákuskov a sladkostí západnej proveniencie.
Súťaž sa uskutočnila počas dvoch dní a trvala celkovo13 hodín. Šéfkuchári pretekali v ôsmich kategóriách, jednou z nich bola i cukrová prehliadka, čokoládová prehliadka, ploché dezerty či čokoládové bonbóny.
Že bol šampionát skutočnou pastvou pre oči, potvrdili i prítomní diváci. "Vidieť pohromade toľko kombinácií farieb a materiálov je skutočne zážitok," tvrdí 60-ročný majster cukrár Motoko Maruko.
Iný divák, 40-ročný odborník na výživu Toshie Sakagami, vyzdvihol užitočnosť súťaže: "Myslím, že jedným z cieľov tohto šampionátu je i to, aby sa súťažiaci i diváci naučili niečo nové, zdokonalili sa vo svojom umení."
Víťazom súťaže sa stal tím z Japonska, ktorý ohúril porotu eleganciou svojich sladkostí a čokoládových kúskov.
Na druhom mieste skončili Francúzi, na treťom Spojené štáty. "S výsledkom sme veľmi spokojní. Dúfame, že svoje prvenstvo potvrdíme i na budúci rok," povedal člen víťazného japonského tímu Toshinori Akishiro.
Organizátori šampionátu majú ambície vyrovnať sa iným známym súťažiam ako la Coupe du Monde de la Patisserie vo Francúzsku a World Pastry Team Championship v Spojených štátoch amerických.