Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fritzl pred súdom: Mal som veľmi ťažké detstvo
Zdielať na
Zahraničie

Fritzl pred súdom: Mal som veľmi ťažké detstvo

Zdroj: TASR/AP/Private

Zvrhlý Rakúšan bol vraj tiež v detstve zneužívaný a trpel nedostatkom lásky

"Mal som veľmi ťažké detstvo," povedal chvejúcim sa hlasom Fritzl, ktorý 24 rokov väznil svoju dcéru Elisabeth (43) v podzemných priestoroch rodinného domu a splodil s ňou sedem detí.

"Moja matka ma nechcela. Mala 42 rokov, keď ma porodila," povedal 73-ročný Fritzl, známy aj ako "netvor z Amstettenu," pred tromi sudcami a ôsmimi členmi poroty.

"Ona jednoducho nechcela dieťa a v súlade s tým so mnou aj zaobchádzala. Bol som bitý," dodal. Ako 12-ročný dal svojej matke najavo, že nebude ďalej znášať bitky a bude sa brániť, dodal Fritzl.

"Od tej chvíle som bol pre ňu stelesneným satanom," uviedol. Jeho vzťah s matkou nikdy nebol blízky napriek tomu, že spolu zdieľali jeden dom až do jej smrti v roku 1980. Nikdy mu nepreukázala žiadnu náklonnosť a jeho otec sa objavil iba "zriedkavo a sporadicky," dodal Fritzl, ktorý matkinu chladnosť pripisoval k jej vlastnému detstvu.

"Jej život tiež nebol najlepší," povedal. "Vyrástla na farme a musela pracovať od svojich ôsmich rokov," spresnil.

Fritzl čelí okrem incestu aj obvineniam zo znásilnenia, opakovaného znásilňovania, vraždy, väznenia, nátlaku a zotročovania. Prokurátori mu kladú za vinu aj smrť novorodeniatka, ktoré zomrelo krátko po narodení. Dieťa podľa nich mohlo prežiť, keby mu bol zabezpečil lekársku starostlivosť.

Fritzl sa priznal k vine z incestu a znásilnenia, odmietol však obvinenia z vraždy a zotročovania. Hrozí mu doživotný trest, pričom vynesenie rozsudku sa očakáva v piatok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy