Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Falošný príbeh sirôt. Polícia zistila, že sa nezakladá na pravde
Zdielať na

Falošný príbeh sirôt. Polícia zistila, že sa nezakladá na pravde

PRAHA / Sociálne siete zaplavil príbeh troch sirôt, ktoré pri nehode prišli o rodičov. Ľudia im na účet poslali stovky tisíc českých korún. Polícia teraz potvrdila, že celý príbeh je vymyslený.

Pred tromi mesiacmi sa stala tragédia, kedy tri deti vo veku 7, 10 a 17 rokov prišli pri nehode o oboch rodičov. Ten príbeh vzal za srdce stovky tisíc ľudí v Česku aj na Slovensku. Príbeh, ktorý zverejnil na facebooku Sklad detských vecí pre pestúnov zdieľali ľudia na sociálnych sieťach, na špeciálne konto poslali stovky tisíc českých korún.

"Kriminalisti zistili, že v tomto prípade je približne 1 200 osôb, ktorí darovali peniaze. Jedná sa o celkovú čiastku prekračujúcu milión korún," povedal hovorca polície Jan Daněk. V príbehu tiež bolo, že o deti sa stará najstaršie z detí, ktoré sotva zarobí na zloženky, to začalo zaujímať úrady. A tiež polícii, tá zistila, že dobrá vôľa darcov bola zneužitá.

"Kriminalisti zistili, že sa to nezakladá na pravde. Celý príbeh je vymyslený. Žiadna dopravná nehoda sa nestala a neexistujú ani siroty," dodáva hovorca. 

Sklad detských vecí oznámil na facebookových stránkách, že pozastavuje činnosť, mobilné kontakty nefungujú. Správkyňa uviedla, že sa nechala oklamať. Polícia účet okamžite zablokovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy