Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vlámanie do nákupného centra v Bratislave. Zlodeji sa pokúsili vykradnúť zlatníctvo
Zdielať na

Vlámanie do nákupného centra v Bratislave. Zlodeji sa pokúsili vykradnúť zlatníctvo

BRATISLAVA / Polícia uzavrela časť obchodného centra v Bratislave na Vajnorskej ulici v Bratislave. V noci z nedele na pondelok sa tam totiž niekto vlámal s tým, že sa pokúsil vykradnúť zlatníctvo. To sa im však nepodarilo.

K vlámaniu došlo počas uplynulej noci v jednom z nákupných centier na Vajnorskej ulici v Bratislave. "Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámi páchatelia v čase krátko pred 02:30 h vnikli do priestorov obchodného centra a následne sa mali pokúsiť vniknúť do priestorov jedného zo zlatníctiev, čo sa im však nepodarilo," informuje polícia na svojej stránke. 

"Vedenie úzko spolupracuje s políciou, ktorá prípad aktívne vyšetruje. Škoda na majetku zatiaľ nebola vyčíslená," uviedol manažér nákupného centra Adriana Bódisa. 

​Pred budovou boli navyše tri zhorené osobné autá. Cestu v oboch smeroch polícia uzatvorila. Podľa informácií Televízie JOJ z prostredia nákupného centra mali páchatelia autom s cudzím evidenčným číslom nacúvať do vstupných dverí na strešnom parkovisku a vyvaliť dvere. Parkovisko býva totižto v noci bežne otvorené pre návštevníkov kasína. Následne sa snažili vniknúť do zlatníctva, avšak neúspešne.

"Oni zapálili tri autá a smetné koše na jednej strane jak sa ide z Bajkalskej a na druhej strane jak je Inter, aby sa polícia nedostala hore, aby ich zmietla zo stopy," vraví majiteľ zlatníctva Anton Jakupi. Podľa informácií TV JOJ bolo jedným z nich aj auto, ktorým prerazili dvere. Malo by ísť o staršie BMW. Do zlatníctva sa snažilo dostať minimálne osem páchateľov.

Hneď na začiatku ich vyrušil zamestnanec bezpečnostnej služby, ktorý na nich zakričal. Potom bežal zavolať pomoc. Maskovaná skupina sa v tom dala na útek. Podľa informácií TV JOJ sa v centre nezdržali ani dve minúty. Na mieste nechali pohodené náradie.

"Možná súvislosť medzi požiarom a samotným skutkom ako aj ďalšie okolnosti tohto prípadu sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. V danej veci už vyšetrovateľ začal trestné stíhacie pre trestný čin krádeže v štádiu pokusu," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy