Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Sprostredkovateľ vraždy maltskej novinárky sa mal vážne zraniť deň pred súdnym procesom
Zdielať na

Sprostredkovateľ vraždy maltskej novinárky sa mal vážne zraniť deň pred súdnym procesom

MALTA / Sprostredkovateľa vraždy maltskej novinárky Daphne Caruana Galizia previezli do nemocnice v kritickom stave s vážnymi zraneniami na bruchu, na krku a na zápästí. Podľa policajtov sa priznal, že si ich spôsobil sám. Keď ho našli v jeho byte, držal v ruke nôž. Muža operovali a podľa lekárov je v tejto chvíli jeho stav stabilizovaný.

Podľa policajného komisára Angela Gafa našli v utorok neskoro večer ležať v kaluži krvi taxikára Melvin Theuma, ktorý minulý rok získal prezidentské milosť za svedectvo o smrtiacom bombovom útoku na automobil v roku 2017.

"Zatiaľ všetko naznačuje tomu, že rany si Theuman spôsobil sám,“ povedal Gafa novinárom na tlačovej konferencii v stredu. Jeho právnik vydal poplach, keď ho nemohol kontaktovať. Gafa povedal, že neexistujú žiadne známky násilného vniknutia do bytu, informuje portál france24.com. 

"V žiadnom prípade sme nezaznamenali samovražedné sklony, preto do včera jeho policajná hliadka stála iba pred dverami," vysvetľoval Gafa. 

Maltská opozícia obviňuje úrady, že nedokázali ochrániť kľúčového svedka. Práve jeho svedectvo dostalo pred súd vplyvného maltského podnikateľa Fenecha, obvineného teraz z účasti na vražde novinárky. Sprostredkovateľ mal dnes opäť vypovedať na súde. Theuma tvrdí, že mu Fenech zaplatil, aby uzavrel zmluvu s tímom na umiestnenie bomby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy