Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: V Prahe zadržali troch opitých Slovákov. Ich konaniu sa len ťažko verí
Zdielať na

VIDEO: V Prahe zadržali troch opitých Slovákov. Ich konaniu sa len ťažko verí

PRAHA / Len ťažko uveriteľnú noc majú za sebou pražskí dopravní policajti. Zastavili auto s opitými Slovákmi. Za volantom sa okrem vodiča vystriedali aj jeho spolujazdci. Všetci skončili v rukách polície.

Na Smetanovom nábreží v samotnom centre Prahy je dvojnásobný zákaz vjazdu. Tridsaťdvaročný Slovák tam napriek tomu odbočil. Keď policajná hliadka dala vodičovi fúkať, nestačili sa diviť. "Máme tu pána, ktorý nadýchal cez dve promile, je to vodič," hlásila hliadka operačnému stredisku. 

Jazda nočnou Prahou ale ešte neskončila. Akonáhle auto s majákmi odišli, za volant si sadol spolujazdec. Aby bol však nenápadný, nerozsvietil svetlá. Tým ale na seba upozornil ďalšiu hliadku policajtov a situácia sa opakovala. Zastavenie, fúkanie a zadržanie. "Vodič nafúkal 1,72 promile, bol obmedzený na osobnej slobode a mieri sem Polícia Českej republiky," hlási ďalej hliadka mestskej polície. 

Ani to však neodradilo posledného pôvodného spolujazdca, ktorý sa s autom vydal rovno k policajnej hliadke. Opilecká štafeta bola dokončená. Všetci traja Slováci skončili v rukách polície. Keďže hodnota alkoholu v dychu bola vyššia ako jedno promile, ide o trestný čin vedenia vozidla pod vplyvom so sadzbou až dvoch rokov za mrežami a pokutou. Minimálne na rok prídu Slováci tiež o vodičské preukazy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy