Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia potvrdila, že telo štvormesačného Tadeáška našla v rieke zaťažené kameňmi
Zdielať na

Polícia potvrdila, že telo štvormesačného Tadeáška našla v rieke zaťažené kameňmi

HOŘÍN / Kriminalisti pokračujú vo vyšetrovaní prípadu štvormesačného dojčaťa, ktorého sa matka zrejme zbavila potom, čo náhle zomrel. Podľa polície matka nechala telo v Labe zasypané kameňmi

Matka pôvodne policajtom oznámila, že sa dieťa stratila aj s kočíkom, keď zaspala pri opaľovaní v zámockom parku v Hoříne. Policajti nasadili na pátranie aj vrtuľník, ale ako vyšetrovanie pokračovalo, matka aj s priateľom výpoveď zmenili.

"​Dieťa podľa ich slov z pre ňu neznámych dôvodov zomrelo. Kriminalistom následne označila miesto, kde sa telíčka a kočíka zbavila, " uviedla hovorkyňa polície Markéta Johnová. S touto verziou zatiaľ pracujú aj policajti, ktorí v utorok na tlačovej konferencii uviedli, že dieťa pravdepodobne zomrelo na syndróm náhleho úmrtia.

Policajti z poriečneho oddelenia potom telo dojčaťa našli po niekoľkých hodinách pátrania v Labe neďaleko obce Vliněves. Podľa novo zverejnených informácií ho matka zasypala kameňmi, informuje portál iDnes.cz. "Môžem potvrdiť, že dieťa bolo nájdené v rieke zaťažené kameňmi," dodala Johnová.

Žiadne obvinenia v prípade zatiaľ nepadlo, vyšetrovanie stále pokračuje. Polícia čaká na znalecké posudky a výsledok súdnej pitvy. Na základe predbežných výsledkov pitvy sa nepreukázalo cudzie zavinenie.

Policajti sa domnievajú, že matka po úmrtí dieťaťa spanikárila a nevedela čo má robiť. Podľa rodinných príslušníkov brala matka štvormesačného chlapca drogy, ale podľa polície nebola v čase oznámenia pod vplyvom drog ani alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy