Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po viac ako 8 hodinách sudca rozhodol o väzbe pre bývalého funkcionára štátnych lesov a obchodníčku s drevom
Zdielať na

Po viac ako 8 hodinách sudca rozhodol o väzbe pre bývalého funkcionára štátnych lesov a obchodníčku s drevom

BANSKÁ BYSTRICA / Skončili až pred polnocou. Dlhé hodiny sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhodoval o väzbe pre bývalého vysokého funkcionára štátnych lesov a obchodníčku s drevom. Obaja čelia obvineniam z korupcie vo výške takmer 150 tisíc eur.

Rozhodovanie trvalo viac ako 8 hodín, obaja obvinení skončili vo väzbe. "Súd zobral oboch obvinených do kolúznej väzby, boli zistené konkrétne skutočnosti, že by mohli mariť konanie, prípadne by mohli vplývať na svedkov," uviedol prokurátor Ján Šanta.  

​Pre korupciu v štátnych lesoch skončil vo väzbe bývalý obchodný riaditeľ Tomáš Klouček, ktorý paradoxne v podniku spustil systém proti korupcii. Spolu s ním do väzby odviezli aj banskobystrickú podnikateľku obchodujúcu s drevom. V podniku dozeral Klouček na nákupy a predaj s drevom. Takmer 150 tisícový úplatok sa mal týkať podpisu rámcovej dohody s obvinenou podnikateľkou.

"Podali sme sťažnosť, opravný prostriedok, o ktorom bude rozhodovať Najvyšší súd, nakoľko máme za to, že takýto stav väzobného stíhania považujeme za dočasný," vyjadril sa obhajca Ján Nota. 

Sťažnosť okrem obhajcu podal aj prokurátor, ktorý pre oboch obvinených žiada aj väzbu pre možný útek. Za prijímanie úplatku a legalizáciu príjmu z trestnej činnosti im hrozí totiž až 20 ročné väzenie. Definitívne rozhodnutie tak bude na Najvyššom súde.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy