Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľudský hyenizmus nepozná hranice: V Brne zostala zablokovaná nemocnica
Zdielať na

Ľudský hyenizmus nepozná hranice: V Brne zostala zablokovaná nemocnica

Situácia vo svete:

BRNO / Pohotovosť najvyššieho stupňa má Fakultná nemocnica Brno, najväčšie zdravotnícke zariadenia na Morave. Nemocnica čelí kybernetickému útoku, lekári v nej nemôžu operovať ani vykonávať testy. Podľa lekárov a zdravotníkov je taký útok, zvlášť v súčasnej napätej dobe, vrcholom hyenizmu a nezodpovedného cynizmu.

Na nemocničnú počítačovú sieť v Brne totiž zaútočil zatiaľ neznámy hacker, informuje český portál Novinky.cz. "Stalo sa to v noci zo štvrtka na piatok, časť siete sa zrútila, všetky počítače sme odpojili, nemôžeme operovať. V súčasnej dobe krízu aktuálne rieši operatívne zvolaný štáb," povedal hovorca nemocnice Pavel Žára.

V nemocnici nešli počítače, v ktorých sú uložené dáta pacientov. Ako ďalej doplnil, pacientov s neodkladnými zákrokmi, ktoré mali vykonať v piatok, budú operovať v iných brnianskych nemocniciach.

Podľa lekárov a zdravotníkov je taký útok, zvlášť v súčasnej napätej dobe, vrcholom hyenizmu a nezodpovedného cynizmu. Nemocnica okrem iného denne testuje až 20 ľudí na koronavírus.

V Juhomoravskom kraji boli do štvrtku tri potvrdené prípady nákazy koronavírusom. Dvaja ľudia sú v domácej karanténe, jedna žena leží v nemocnici na oddelení kliniky infekčných chorôb. O štvrtom infikovanom v kraji informoval v piatok ráno minister zdravotníctva Adam Vojtěch.

V Českej republike je doteraz potvrdených 117 prípadov nákazy koronavírusom. V krajine platí v tejto súvislosti núdzový stav.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy