Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krutá smrť šiestich policajných psov. Ich koterce zaplavila horúca voda
Zdielať na

Krutá smrť šiestich policajných psov. Ich koterce zaplavila horúca voda

Archívna reportáž

VARŠAVA / Varšavská mestská polícia prišla o šesť psov špeciálne vycvičených k rozpoznávaniu pachov potom, čo neďaleko ich kotercov prasklo vykurovacie potrubie. Prípad začala vyšetrovať prokuratúra.

Neďaleko policajnej stanice, v ktorej areáli psi žili, prasklo potrubie. Prúdila ním voda s teplotou 70 stupňov Celzia, ktorá zaplavila kriminalistické laboratórium a koterec psov. "Neexistujú slová, ktoré by túto tragédiu opísali," uviedla polícia v príspevku na facebooku, v ktorom sa lúčila so psími "bratmi" Magnetom, Jogínom, Edamisem, Lassom, Jerkom a Longom.

Prokuratúra bude chcieť dokumentáciu od firmy, ktorá zodpovedá za rozvod tepla vo Varšave a čaká na výpočet výšky škody, ktorá mestským policajtom vznikla. Podľa rádia RMF FM môže ísť v prípade jediného psa po započítaní výcviku až o niekoľko desiatok tisíc zlotých (rádovo až stovky tisíc korún).

Policajný pes je neodmysliteľnou súčasťou týmu. Pozrite si reportáž, v ktorej ostrieľaný pomocník aj napriek strate nohy naďalej pilne pomáha:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy