Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vo Francúzsku zomrel muž na koronavírus, ide o prvú obeť mimo Ázie
Zdielať na

Vo Francúzsku zomrel muž na koronavírus, ide o prvú obeť mimo Ázie

PARÍŽ / Francúzsko ohlásila prvý prípad úmrtia na chorobu spôsobenú novým typom koronavírusu. Zomrel 80-ročný čínsky turista, oznámila ministerka zdravotníctva Agnès Buzyn. Chorobe COVID-19 podľahli doteraz ľudia len v Číne, na Filipínach a v Japonsku.

Francúzsky prípad je "prvou mimo Ázie, prvý v Európe", upozornila ministerka Buzyn. Čínsky turista podľa nej ležal od 25. januára v nemocnici v Paríži. Muž pochádzal z čínskej provincie Chu-pej, z ktorej sa nový typ koronavírusy začal šíriť.

Spolu s 80-ročným mužom, ktorý teraz zomrel, bola "v prísnej izolácii" aj jeho dcéra, u ktorej sa prítomnosť nového typu koronavírusy taktiež preukázala. Jej zdravotný stav už ale podľa Buzyn "nie je dôvodom na znepokojenie". Žena by vraj mohla parížsku nemocnicu čoskoro opustiť.

Francúzske štatistiky doteraz uvádzali jedenásť ľudí nakazených novým typom koronavírusy.

V pevninskej Číne na chorobu COVID-19 spôsobenú koronavírusom zomrelo viac ako 1500 osôb, jeden človek zomrel tiež v čínskomhlavnom meste Hongkong. Počet nakazených na celom svete presiahol 63.000. Prevažná väčšina ľudí, ktorí sa koronavírusom nakazili, žije v Číne.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy