Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Učiteľky hazardovali so životmi detí. Cez koľajnice prebiehali, aj keď blikali svetlá a závora bola dole
Zdielať na

Učiteľky hazardovali so životmi detí. Cez koľajnice prebiehali, aj keď blikali svetlá a závora bola dole

ŘEPORYJE / Tri učiteľky namiesto toho, aby počkali, kým sa závory zdvihnú a bude bezpečné prejsť, vrhli sa aj s deťmi cez koľaje. Akoby si ani nevšimli, že závory sú spustené a blikajú červené výstražné svetlá. Pri nebezpečnom manévre ich zachytili kamery, ktoré sú na priecestí namontované.

Podľa miestnych sa pravdepodobne skupina ponáhľala na vlak do Prahy. "Mimo záber sa nachádza železničná stanica, na ktorej stál vlak s pravidelným odchodom 11:59 z Praha-Řeporyje smer Praha -Smíchovské nádražie," komentoval podľa blesk.cz video Lukáš.

​Incident sa odohral v stredu 5. februára krátko pred poludním na priecestí v pražských Řeporyjích. Ženy, ktoré zverencom svojím konaním rozhodne nedali dobrý príklad, teraz zrejme čakajú ťažkosti. Na základe videa totiž prípad začali riešiť policajti. "Vec je preverovaná pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedol bez bližších podrobností policajný hovorca Jan Rybanský. Za všeobecné ohrozenie hrozí až osemročné väzenie.

Kamery sú podľa tlačovej hovorkyne internetovej televízie Mall.tv, ktorá ich na řeporyjskej radnici inštalovala, Evy Albrechtovej na prejazd namierené od pondelka 3. februára. "Dlhodobo vieme, že ľudia tam týmto spôsobom riskujú. To, že riskujú učiteľky z materskej školy, je samozrejme extrémny prípad. Od inštalácie kamier prešlo 30 ľudí na červenú. Je to na každodennom poriadku," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy