Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Kuriózna nehoda na tureckom letisku. Trup lietadla pri pristávaní rozlomilo na dve časti
Zdielať na

VIDEO: Kuriózna nehoda na tureckom letisku. Trup lietadla pri pristávaní rozlomilo na dve časti

ISTANBUL / Na istanbulskom medzinárodnom letisku Sabihy Gökçenovej pri pristáti zišlo lietadlo z pristávacej dráhy. Rozlomilo sa na viacero kusov a jeho časť začala horieť. Podľa tureckého ministerstva dopravy tvrdé pristátie prežilo všetkých 177 pasažierov, čo všetci považujú za zázrak.

Na záberoch tureckých médií je vidieť, ako sa trup lietadla rozlomil na dve časti, následne začal horieť. Pasažieri, ktorí vtedy sedeli na palube, tak môžu hovoriť o zázraku. Na palube bolo konkrétne 171 cestujúcich a 6 členov posádky. Podľa informácií ministra dopravy si nehoda nevyžiadala žiadnu obeť. Istanbulský guvernér Ali Yerlikaya medzitým informoval, že 52 ľudí utrpelo zranenia. Na mieste sú všetky záchranné zložky, ktoré sa snažia evakuovať cestujúcich z lietadla. Letisko pre nehodu museli uzatvoriť. 

Lietadlo má patriť tureckej nízkonákladovej spoločnosti Pegasus Airlines. Do Istanbulu priletelo z mesta na západe Turecka - Izmiru. Táto letecká spoločnosť okrem iného, podľa agentúry ČTK prevádzkuje lety aj do Prahy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy