Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vietor na Myjave strhol zastávku na dve deti. Jedno zomrelo
Zdielať na

Vietor na Myjave strhol zastávku na dve deti. Jedno zomrelo

MYJAVA / Silný vietor na Myjave zabíjal. O život prišlo 4- ročné dievčatko. Jej o dva roky mladší braček bojuje o život v nemocnici. Spolu s rodičmi prechádzali poza autobusovú zastávku práve vtedy, keď ju silný vietor prevrátil. Železný kolos spadol rovno na deti. K tragédii došlo priamo pred nemocnicou. Napriek tomu, už lekári dievčatku pomôcť nedokázali.

Mladej rodine sa stal osudným silný vietor, ktorý na Myjave fúkal od skorého rána. "Bohužiaľ tá zastávka bola vytrhnutá. Práve okolo prechádzala rodinka," vyjadril sa primátor mesta Pavel Halabrín. Rodičia s tromi deťmi sa práve vracali od lekára a namierené mali ku starej mame. Deti išli údajne pár metrov za rodičmi. Zastávka spadla rovno na ne. Silný vietor prevrátil zastávku v zlomku sekundy. Rodina nemala šancu zareagovať. 

Deti okamžite ratovali ich rodičia. Jednu dcéru vzal do náručia otec a utekal s ňou rovno do nemocnice. Druhé dieťa zachraňovali okoloidúci. Zastávka je rovno pred nemocnicou, takže lekári sa ich ujali takmer okamžite. "Štvorročné dievčatko bolo mŕtve hneď, dvojročné dieťa bolo prevezené do nemocnice v Bratislave," informoval o tragickej udalosti riaditeľ nemocnice Myjava  Henrich Gašparík. 

Chlapec utrpel vážne poranenia hlavy a je v kritickom stave. Lekárov v myjavskej nemocnici táto tragédia hlboko zasiahla. "Je to obrovská tragédia, ja ako pôrodník som bol pri narodení všetkých troch detí, beriem to ako moju osobnú tragédiu," vyjadril sa riaditeľ nemocnice. 

Zastávka, ktorú vietor prevrátil patrí mestu. Podľa primátora sa o ňu pravidelne starali. K tragickej udalosti sa vyjadrilo aj mesto na webovej stránke. "Rovnako ako celé Slovensko, aj Myjavu v týchto dvoch dňoch potrápilo veterné počasie, ktoré nám spôsobilo niekoľko komplikácii v podobe polámaných konárov či vyvrátených stromov. Dnešná udalosť, kedy silný vietor vyvrátil prístrešok autobusovej zastávky pri nemocnici a ten pripravil o život dieťa a druhé ťažko zranil, nás veľmi zasiahla a zarmútila. Celá vec je v šetrení polície a samospráva okamžite prijala opatrenia na kontrolu všetkých ostatných prístreškov, zariadení a stromov, ktoré by mohol silný vietor poškodiť. Je nám to veľmi ľúto, vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine dieťaťa a sme pripravení jej akokoľvek pomôcť v tejto ťažkej životnej situácii."

"K príčinám a spôsobu odpútania autobusovej zastávky sa vyjadrí znalec príslušného odvetvia," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička.  Experti prišli na miesto pár hodín po tragédii. Zastávku veľmi dôkladne prezerali.  

V septembri v Nitre zabil silný vietor 14-ročného chlapca. Tragédia sa stala na cyklotrase pri futbalovom štadióne pod Zoborom v Nitre. Strom pri páde zasiahol tri maloleté deti. Žiaci išli po cyklotrase v dvoch skupinách tesne za sebou, údajne mali branné cvičenie. V prvej kráčalo asi 8 detí a v druhej 20. Z ničoho nič sa pod vplyvom silného vetra zrútil veľký konár stromu a padol na tú menšiu skupinu žiakov.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy