Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Doručovateľ odmietol vydať 92-ročnej žene fľašku s alkoholom, nepreukázala svoj vek
Zdielať na

Doručovateľ odmietol vydať 92-ročnej žene fľašku s alkoholom, nepreukázala svoj vek

Archívna reportáž

Poštová doručovateľka v obci Kaľša prišla takmer o život. Bezdôvodne na ňu zaútočil rozzúrený pes

LONDÝN / Doručovateľ obchodnej spoločnosti Amazon odmietol vydať britskej seniorke objednávku fľašky sherry, pretože 92-ročná Lousie Wilkinson nemala žiadny z identifikačných dokumentov, ktoré firma požaduje na preukázanie veku. V stredu o tom informovala televízia Fox News.

Internetový obchod pri predaji alkoholu rešpektuje minimálny vek stanovený zákonom v danej krajine, čo je v prípade silnejšieho alkoholu v Británii 18 rokov. Pri doručení požaduje Amazon predloženie pasu, vodičského preukazu, vojenskej knižky, biometrického imigračného dokladu či identifikačnej karty PASS, čo je britský oficiálny doklad o veku, ktorý je určený predovšetkým pre mládež. Obdobu občiansky preukazov, aké sú napríklad na Slovensku, Británia nemá. 

Pretože seniorka nemala pas ani vodičský preukaz, doručovateľ jej sherry nevydal a podľa pravidiel Amazonu sa pokúsil balíček doručiť nasledujúci deň. Lousie Wilkinson pri druhom pokuse o doručenie predložila kartičku na autobus, na ktorej je fotografia. Doručovateľ túto identifikáciu ale odmietol, lebo cestovný doklad nie je v zozname dokumentov, ktoré uznáva Amazon. 

Jej 14-ročný vnuk Carl Jonston, ktorý sherry starej mame objednal a nechal jej ho zaslať domov, doručovateľa kritizuje. "Je jasné, že má dostatočný vek, aby sa mohla napiť. A druhýkrát už mala doklad s fotografiou, ale karta na autobusu nie je na zozname identifikačných dokumentov uznávaných Amazonom," povedal. "Prečo nepostupujú ako v supermarkete, kde sa uspokoja s pohľadovou kontrolou," dodal Johnson. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy