Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krása už viac nie je hlavným kritériom. Miss Amerika sa poriadne zmenila
Zdielať na

Krása už viac nie je hlavným kritériom. Miss Amerika sa poriadne zmenila

MONTVILLE / Žiadna promenáda v plavkách, ale dôraz na šikovnosť, inteligenciu, talent a dosiahnuté úspechy. Organizátori Miss Amerika zmenili tradičnú súťaž a všetko nasvedčuje tomu, že sa im to vyplatilo. Krása už viac nie je hlavným kritériom.

Katalytický rozklad peroxidu vodíka vystrelil 24-ročnú biochemičku Kamil z Virginie až k víťazstvu v celej súťaži a korunke Miss America. Samotná víťazka bola zo zmien v súťaži mimoriadne nadšená. "Vďaka nim sme sa prestali sústrediť iba na naše telá a mohli sme ukázať ďalšie kvality, ktorými ženy," povedala Camille Schrier, Miss America 2020. 

Spolu so slávou a uznaním získala aj študijné štipendium vo výške päťdesiat tisíc dolárov a platené zamestnanie na celý rok na pozícii Miss Amerika. O titul bojovala s Miss Georgia, ktorá sa predviedla s tradičnejším operným spevom a napokon skončila druhá, či s Miss Missouri, stvárajúcou divy s paličkami pre mažoretky, ktorá obsadila tretie miesto.

To, že si prvé miesto odniesla mladá chemička je podľa Kamil dobrým znamením pre všetky dievčatá a ženy. "Musíme dokázať, že Miss Amerika môže byť vedkyňou a vedkyňa môže byť Miss Amerika," dodala Miss America 2020. 

​ 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy