Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sadnúť za volant opitý sa vám naozaj nevyplatí. V tomto prípade môžete prísť aj o auto
Zdielať na

Sadnúť za volant opitý sa vám naozaj nevyplatí. V tomto prípade môžete prísť aj o auto

BRATISLAVA / Jazdil opitý, skončil za mrežami a prišiel aj o auto. Takýto trest dostal Michal z Bratislavy. Prepadnutie auta v prospech štátu umožňuje trestný poriadok.

Bratislavskí policajti zastavili vodiča v mestskej časti Rusovce, kde ho podrobili dychovej skúške. Namerali mu takmer dve promile.
 Nebolo po prvý raz, čo Michal šoféroval pod vplyvom alkoholu. Keďže nafúkal viac ako jedno promile, neminulo ho obvinenie a skončil v cele. "Pre účely trestného konania bolo toto vozidlo Kia C´eed zaistené v zmysle ustanovení trestného poriadku, nakoľko sa jednalo o vec dôležitú pre ďalšie následné trestné konanie," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. V super rýchlom konaní dostal obvinený muž polročnú podmienku so skúšobným odkladom na tri roky. Okrem toho si nesmie štyri roky sadnúť za volant. "Zároveň uložil trest prepadnutia majetku a to osobného motorového vozidla," uviedol hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak. 

Kedy môžete prísť o auto?

O auto môžete prísť ak vás policajti opakovane prichytia, že ste pred jazdou pili alkohol. Prokurátor môže dať v takom prípade na súd návrh na prepadnutie veci.  "Ak je obava, že výkon tohto trestu bude zmarený alebo sťažený môže súd, a v prípravnom konaní prokurátor, vec obvineného zaistiť," vysvetlil Tomáš Strémy z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. S návrhom sa ale musí stotožniť sudca. Vlastníkom takejto zhabanej veci sa tým pádom stáva štát. 

Za každou desiatou nehodou stojí alkohol. Ako sú na tom Slováci v jeho konzumovaní? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy