Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Had zožral človeka
Zdielať na
Zahraničie

Had zožral človeka

Zdroj: blackbearheaven.com

Človek je síce lákavou, no zrejme nestráviteľnou, ľahôdkou...

My vám prinášame dva príbehy, ktoré sa odohrali na rozdielnych kontinentoch, no ich následky boli rovnako zdrvujúce. V oboch prípadoch hral hlavného aktéra had, v prvom to bola Anakonda obrovská v druhom Pytón mriežkový. Oba hady dorastajú zhruba do rovnakej dĺžky a požierajú svoju obeť vcelku.

blackbearheaven.com


 
Prvý z príbehov sa odohral v Južnej Amerike, okolnosti, povolanie muža, ani čo robil tak ďaleko od obytných miest sám, nie je známe. Šokujúci bol ale nález, ktorý sa podarilo po ňom nájsť. Miestni obyvatelia našli hada, ktorý bol abnormálne veľký. Zistili, že muž sa skrýva v jeho útrobách! Človek bol pre neho síce lákavou, no zrejme nestráviteľnou, lahôdkou.

blackbearheaven.com


 
Druhý príbeh sa odohral v Malajzii, o ktorom dokonca informovali miestne noviny. Pytón zjedol svoju obeť vcelku! Je známe, že Pytón mriežkový sa živí vtákmi a hlodavcami a že dokáže skonzumovať zviera až do veľkosti prasaťa. Doposiaľ ale neexistovali relevantné dôkazy o ľudskej obeti. Či však tento človek zomrel až následkom hadieho zovretia, alebo ho veľhad skonzumoval už mŕtveho, zostáva záhadou.

blackbearheaven.com


 
Zaujímavosťou je, že čeľuste pytóna sú vyzbrojené mnohými zubami, no nemajú v nich žiaden jed. Najväčšie nebezpečenstvo predstavuje ich sila, ktorá dokáže usmrtiť aj oveľa väčšie živočíchy. Zubami si prichytia korisť a rýchlo sa okolo nej ovinú. Potom už len zatiahnu mocné zovretie a zadusia ju. Obeť vcelku prehltnú.
 
Pytón mriežkový žije na Malajskom polostrove, v Thajsku, v Barme a na východoindických ostrovoch. Anakonda obrovská žije v Južnej Amerike, prevažne v povodí rieky Amazonky, pretože je spätá s vodou. Amazonskí indiáni ju dokonca prezývajú „Požierač ľudí."

blackbearheaven.com

Zdielať na

Najčítanejšie správy