Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Chcete byť štíhli? Jedzte banány!
Zdielať na
Zahraničie

Chcete byť štíhli? Jedzte banány!

Nový diétny hit pochádza z Japonska

Ako táto diéta funguje? Na raňajky zjedzte jeden, maximálne ale štyri banány a k tomu vypite pohár vlažnej vody.

Tým sa vám naštartuje metabolizmus. Celý deň po tom môžete jesť čo chcete a dokonca nemusíte ani športovať. Malinovky a iné sladké nápoje sú však tabu. Navyše by ste po ôsmej už nemali nič jesť a najneskôr o pol noci by ste mali ležať v posteli.

Nemecký expert na zdravú výživu si o zázračnej banánovej diéte myslí svoje: „Táto diéta je úplný nezmysel a je pritiahnutá za vlasy. Banány patria medzi ovocie bohaté na sacharidy. To znamená, že z tela uvoľňuje inzulín a človek je následne ešte viac hladný. Okrem toho banány blokujú odbúravanie tukov v tele. Jeden banán denne je zdravý a výživný – ak si dáte viac, ľahko môžete pribrať.“

Banánovú diétu „objavil“ 31-ročný japonský úradník Hitoshi Watanabe, ktorý vďaka sedavému zamestnaniu za krátky čas poriadne pribral. Kamarátka mu odporučila banánovú diétu a následne Hitoshi schudol v priebehu šiestich mesiacov 13 kíl.

A banánová hystéria bola na svete! 

Hitoshi teraz chodí do rôznych televíznych šou a robí reklamu na svoju diétu. Napísal aj knihu, ktorá sa predala viac ako 700 000 krát. O banány bol zrazu taký záujem, že v japonských obchodoch narástla ich cena až o 20%.

Ak teda máte radi banány, môžete Hitoshiho diétu vyskúšať. Úspech vám však zaručiť nevieme.

Správu o banánovej diéte uverejnil nemecký denník Bild.

Zdielať na

Najčítanejšie správy