Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievča zomrelo po zásahu prúdom. Za všetko môže nabíjačka na telefón
Zdielať na

Dievča zomrelo po zásahu prúdom. Za všetko môže nabíjačka na telefón

Archívna reportáž

CHAIYAPHUM / Sedemnásťročná Thajka zomrela v piatok po zásahu elektrickým prúdom vo vlastnej posteli. Poškodený dobíjací kábel od jej mobilu sa zrejme dotkol kovového rámu postele, a vytvoril tak smrtiaci elektrický okruh.

Dievčinu našla podľa denníka Daily Mail jej 47-ročná matka bezvládne ležať v posteli. Pôvodne si myslela, že spí, keď sa ju ale pokúsila zobudiť, dostala tiež ranu prúdom. V jej prípade bol ale elektrický výboj oveľa slabší.

Žena poškodenú nabíjačku ihneď vytiahla zo zásuvky, bolo však neskoro. Sedemnásťročnej Nong Ying už nebolo pomoci.

Policajný vyšetrovateľ Khanti Peansoongnern cudzie zavinenie nepredpokladá. Nabíjací kábel telefónu dievčaťa bol hneď niekoľkokrát opravovaný lepiacou páskou, a jednalo sa tak najskôr o nehodu. "Domnievam sa, že starý nabíjací kábel spôsobil únik prúdu do postele cez zem alebo priamo do jej kovovej časti. Dievča sa mohlo dotknúť konca rámu postele, ktorý je kovový, a následne ju usmrtil elektrický prúd. Než budeme môcť s istotou oznámiť príčinu smrti, musíme ešte zhromaždiť dôkazy z miesta činu a vykonať posmrtné vyšetrenie. V tejto chvíli nechceme vylučovať žiaden variant," povedal thajský policajt. 

Na dvore prišiel o život majiteľ rodinného domu, kde ho zasiahol prúd pravdepodobne z kompresora:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy