Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Páchateľ podpálil auto uprostred Žiliny. Oheň dostali pod kontrolu až hasiči
Zdielať na

Páchateľ podpálil auto uprostred Žiliny. Oheň dostali pod kontrolu až hasiči

ŽILINA / V pondelok podvečer na športovej ulici v Žiline horela škodovka, ktorá patrí realitnej kancelárii. Majiteľ si auto zaparkoval pred firmou, po šiestej mu už z kapoty šľahali plamene. Páchateľ nemal problém ani s tým, že ho priamo pri čine mohlo vidieť množstvo ľudí.

Škodovka začala horieť krátko po šiestej hodine. Stalo sa to na športovej ulici oproti známemu žilinskému hotelu. Páchateľovi neprekážalo ani to, že sa podvečer pred vchodom do hotela pohybovalo množstvo ľudí. "Podľa doposiaľ zistených informácií mal neznámy páchateľ iniciovať požiar v prednej časti vozidla, čím došlo k zahoreniu motorovej časti a predných kolies," uviedla Janka Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Plamene hasiči dostali pod kontrolu rýchlo, no z čiernej 5-ročnej škodovky veľa nezostalo, kriminalistický technik na mieste zaistil stopy. "Škoda bola predbežne vyčíslená na 15-tisíc eur," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Podľa informácií TV JOJ auto patrí majiteľovi realitnej kancelárie, ten sa ale na kameru vyjadrovať nechcel. Športová ulica v Žiline vedie k futbalovému štadiónu. Sú na nej kamery mestskej polície a aj hotela. Záznamy už majú policajti v rukách. "V tomto prípade poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci," dodala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy