Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zuzana Čaputová sa zaujíma o verejný vývoj financií
Zdielať na

Zuzana Čaputová sa zaujíma o verejný vývoj financií

BRATISLAVA / Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová sa zaujíma o verejný vývoj financií. V utorok rokovala s predsedom Rady pre rozpočtovú zodpovednosť Ivanom Šramkom o ich vývoji, o návrhu rozpočtu na rok 2020, o rizikách, ale aj o vývoji dlhu.

Čaputová so Šramkom diskutovali o niektorých posledných legislatívnych návrhoch, schválených v parlamente.Podľa svojho hovorcu Martina Strižinca sa prezidentka zaujíma o celý kontext. Zaujíma ju, ako sa nám darí hospodáriť, ktoré opatrenia vlády sú v zmysle udržateľnosti verejných financií zmysluplné, ktoré menej a samozrejme ju zaujímajú aj ďalšie súvisiace témy.

Ivan Šramko sa po stretnutí vyjadril, že : "Náklady v budúcnosti, ktoré budú spojené s demografiou so zastropovaním dôchodkového veku momentálne aj s prijatým minimálnym dôchodkom budú obrovské. Budúce vlády sa nebudú vedieť s nimi vysporiadať bez dramatických opatrení, pokiaľ sa nezačneme nato pripravovať už dnes.” Uviedol aj to, že Slovensko by sa malo naďalej usilovať o dosiahnutie vyrovnaného rozpočtového hospodárenia, pretože dôvodov neplnenia zámeru na vyrovnaný rozpočet je viacero. Na záver poznamenal, že najmä konsolidačné úsilie v minulosti mohlo byť lepšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy