Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z lovca sa stala korisť. Poľovníka zabil jeleň, o ktorom si myslel, že ho zastrelil
Zdielať na

Z lovca sa stala korisť. Poľovníka zabil jeleň, o ktorom si myslel, že ho zastrelil

Archívna reportáž

Pozrite si aj unikátne zábery vlka pri love, ktoré zachytil divák na telefón. Niektorým poľovníkom sa niečo také nepodarí za celý život

WASHINGTON / Istý lovec v americkom štáte Arkansas prišiel o život, keď ho napadol jeleň, o ktorom si myslel, že ho zastrelil. Ide o jeden z najpodivnejších prípadov, aký si lovci pamätajú.

Šesťdesiatšesťročný Thomas Alexander na jeleňa v pohorí Ozark vystrelil z pušky predovky, teda zo zbrane, ktorá sa nabíja cez ústie hlavne.

"Nie je jasné, ako dlho ho (jeleňa) nechal ležať, ale išiel sa presvedčiť, že je mŕtvy," uviedol Keith Stephens z arkansaského loveckého a rybárskeho úradu. "Evidentne nebol," dodal. 

Podľa Stephensa sa jedná o jeden z najpodivnejších prípadov, s ktorým sa počas svojho dvadsaťročného pôsobenia v tejto agentúre stretol.

Zviera spôsobilo Alexanderovi početné zranenia. Strelec potom zavolal svojim príbuzným, ktorí pre neho poslali záchranárov. V nemocnici ale lovec zomrel.

Osud zvieraťa známy nie je

Nie je jasné, či podľahol zraneniam alebo napríklad infarktu, ktorý dostal, keď na neho jeleň prekvapivo zaútočil. Čo sa stalo so zvieraťom, nie je jasné.

Stephens pripomenul, že lovcom sa odporúča, aby po zastrelení potenciálne nebezpečného zvieraťa najmenej pol hodiny počkali, než sa k nemu priblížia.

Naproti tomu reakcia poľovníkov v Pensylvánii prekvapila viacerých. Keď zbadali, že mladý jeleň uviazol na zamrznutom jazere, nebrali ho ako ľahkú korisť. Práve naopak, poskytli mu pomoc: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy