Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trapas na vojenskej prehliadke obletel svet. Skúsený parašutista nemal svoj deň v nevhodný čas
Zdielať na

Trapas na vojenskej prehliadke obletel svet. Skúsený parašutista nemal svoj deň v nevhodný čas

MADRID / Aj parašutisti majú zlé dni. Jeden z nich sa o tom presvedčil počas vojenskej prehliadky v Madride pri príležitosti španielskeho štátneho sviatku. Pred očami tisícok divákov i španielskeho kráľa Filipa VI. a jeho rodiny sa zachytil na lampe.

Padák desiatnika Luisa Fernanda Pozu bezproblémovo fungoval, no tesne pred pristátím sa zachytil o lampu verejného osvetlenia. Všetci prítomní sa so zdesením pozerali ako prudko zabrzdil parašutistu a ten následne prudko narazil do stĺpu. Našťastie sa mu ale nič vážne nestalo a po niekoľkých minútach ho doslova zvesilo armádne vozidlo. Potlesk od divákov i od kráľovskej rodiny sa mu ušiel po tom, ako z lampy zvesil aj vlajku, ktorú mal pôvodne po pristátí na prehliadke vztýčiť.

Nepodarené pristátie údajne spôsobil náhly výkyv vetra. Kráľ sa dokonca s parašutistom, ktorý je veľmi skúsený a podľa armády má na konte viac ako 600 úspešných skokov, prišiel privítať osobne. Premiér Pedro Sánchez po incidente na sociálnej sieti napísal: "Sme vďační, bolo to desivé."

Tisíce ľudí sa zúčastnili na vojenskej prehliadke v Madride pri príležitosti štátneho sviatku Dňa španielskej jednotky. Na oslavách boli aj členovia kráľovskej rodiny vrátane kráľa Filipa VI.. Prítomní si mohli prezrieť vojenskú techniku aj lietadlá. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy