Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Piatou obeťou rodinného masakru v Rakúsku bol 24-ročný hokejista. Vrah je už vo väzbe
Zdielať na

Piatou obeťou rodinného masakru v Rakúsku bol 24-ročný hokejista. Vrah je už vo väzbe

KITZBÜHEL / Piatou obeťou vraha z rakúskeho Kitzbühelu je 24-ročný hokejista. Potvrdil to hokejový klub, v ktorom zastrelený muž pôsobil ako brankár. Vrah, ktorý priznal, že konal zo žiarlivosti, je už vo väzbe.

Osemtisícové lyžiarske mestečko Kitzbühel sa spamätáva z víkendového masakru. 25-ročný Rakúšan zastrelil v jednom dome päť ľudí. Motívom bola podľa všetkého žiarlivosť. S 19-ročnou bývalou priateľkou sa pohádal večer v bare. Neskôr za ňou prišiel domov. Keď ho ale otec dievčaťa odmietol pustiť, šiel domov pre zbraň, ktorú mal jeho brat v trezore. Vrátil sa späť, otca, ktorý mu prišiel opäť otvoriť, zastrelil hneď vo dverách. Vzápätí usmrtil aj matku a brata svojej expriateľky. O život pripravil aj bývalú partnerku a jej nového priateľa. Potom sám zavolal na políciu. "Priznal sa, že zabil 5 ľudí. Policajti a záchranári, ktorí prišli na miesto činu už obetiam nedokázali pomôcť," uviedol vedúci vyšetrovateľov Walter Pupp.

​Polícia v pondelok zverejnila identitu priateľa 19-ročnej obete. Ide o hokejového brankára druholigového rakúskeho klubu EC Kitzbühel. Iba deň pred vraždou sa stal najlepším hráčom zápasu v súboji s talianskym mužstvom. Strelec ho zrejme považoval za príčinu rozchodu. "Polícia musí zaistiť ešte mnoho stôp a zároveň vypočuť podozrivého," informoval Walter Pupp.

O osobe 25-ročného strelca sa objavili ďalšie podrobnosti. Bol členom pravicovo-populistickej Slobodnej strany Rakúska. Tá ho po incidente zo svojich radov ihneď vylúčila. Muž je vo vyšetrovacej väzbe. Tyrolské lyžiarske mesto vyvesilo po tejto tragédii na radnicu čiernu vlajku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy