Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vysnívaná operácia pŕs stála ženu život. Pred operáciou dala lekárom vzorku moču svojej dcéry
Zdielať na

Vysnívaná operácia pŕs stála ženu život. Pred operáciou dala lekárom vzorku moču svojej dcéry

Archívna reportáž

MOSKVA / Tatiana nemohla podstúpiť vysnívanú plastickú operáciu pŕs kvôli chronickému ochoreniu obličiek. Po narodení syna sa rozhodla podstrčiť lekárom vzorku moču svojej staršej dcéry, aby si lekári mysleli, že je jej zdravotný stav stabilizovaný. Mesiac po zväčšení pŕs zomrela.

Tatiana podstúpila všetky potrebné vyšetrenia na klinike, kde o jej ochorení nemali ani tušenie. Keď prišiel čas na vzorku moču, odovzdala im moč svojej dcéry, píše server mirror.co.uk. Už v minulosti totiž bola na inej klinike pre jej ochorenie obličiek odmietnutá. Lekári tak nemohli odhaliť, jej chronické problémy s obličkami. Túžba po dokonalom poprsí bola taká silná, že si Tatiana vôbec neuvedomovala, aké dôsledky môžu jej správaním nastať.

Od puberty mala veľmi asymetrické prsia a veľmi kvôli tomu trpela. Priebeh operácie bol bezproblémový, keď ale žena na druhý deň po zákroku hovorila so svojím operujúcim lekárom, došlo u nej k zástave dychu. Lekári objavili edém mozgu, ktorého príčina bola nejasná. Manžel Tatiany potom lekárom priznal, že jeho manželka odovzdala falošnú vzorku moču. Obaja si mysleli, že sa nemôže nič stať a verili, že všetko dobre dopadne.

Lekári si myslia, že cievy v mozgu inak fungovali práve vďaka zatajenému chronickému zápalu obličiek, čo spôsobilo edém a hoci sa lekári snažili o záchranu ženy zo všetkých síl, mesiac po zákroku zomrela. "Stala sa tragédia, ktorej by sa rodina vyhla, keby žena pred lekármi nezatajila svoj zdravotný stav. Kvôli vzorke moču jej dcéry nebolo odhalené, že má nejaké problémy," povedal šéf kliniky Konstantin Simkin, na ktoré bola žena operovaná.

"Týmto ochorením trpela už od narodenia. Dlhé roky bola v poriadku a mysleli sme si, že už je choroba skôr na ústupe," doplnil zdrvený manžel, ktorý sa teraz sám stará o dve malé deti.

Mnohí ľudia nie sú spokojní so svojim vzhľadom najmä pre obezitu. Pomôcť im môže operácia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy