Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladík si vzal o 57 rokov staršiu ženu, po tom ako dostal predvolanie do armády. Mnohí im lásku neveria
Zdielať na

Mladík si vzal o 57 rokov staršiu ženu, po tom ako dostal predvolanie do armády. Mnohí im lásku neveria

Archívna reportáž

Redaktorka TV JOJ Katarína Kleknerová sa na Ukrajine ocitla priamo v prvej línii. Pozrite si archívnu reportáž

Ukrajinský mladík Alexandr sa dokázal úspešne vyhnúť povinnej vojenskej službe sobášom. Zobral si ale o 57 rokov staršiu ženu. Napriek tomu, že sa stal pre mnoho ľudí terčom kritik, zákon je na jeho strane.

Alexandr dostal predvolanie na konci roka 2017. Mal sa hlásiť najbližšej vojenskej komisii, ktorá ho mala zaradiť na ročnú vojenskú službu. O jeho príbehu píšu aj zahraničné médiá, medzi inými aj Daily MailMladíkovi sa totiž do armády nechcelo napriek tomu, že je to povinné pre každého zdravotne spôsobilého ukrajinského mladíka vo veku od 18 do 26 rokov. Jedinú výnimku ale majú muži, ktorý sa starajú o manželku so zdravotným znevýhodnením. Práve túto výnimku sa rozhodol mladík využiť. 

Alexandrovi sa podarilo prehovoriť vtedy 79-ročnú babičku svojho bratranca, ktorá pristúpila na to, že sa stane jeho nevestou. Manželmi sú v súčasnosti už dva roky. Keď im manželstvo vydrží ešte dva roky, Alexandr už nebude musieť na vojenskú službu nastúpiť. 

Zákon je na strane manželov

Na pohľad účelové manželstvo sťažnosťou napadol vojenský komisár, ktorý sa snažil o anulovanie. Vojenskí úradníci totiž boli presvedčení, že Alexandr len vytvoril dokumenty k svadbe. Vyšetrovanie ale ukázalo, že k svadbe naozaj došlo a armáda tak musela ustúpiť.

Dvadsaťštyriročný mladík stále popiera, že by sa s 81-ročnou ženou oženil preto, aby sa vyhol vojenskej službe a trvá na tom, že má k žene veľmi silné pocity. Aj jeho manželka novinárom povedala, že je dobrý manžel, ktorý sa o ňu stará. 

Ukrajinu pred časom navštívila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy