Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajná naháňačka skončila predčasne. Policajtom na elektromobile došla energia
Zdielať na

Policajná naháňačka skončila predčasne. Policajtom na elektromobile došla energia

Archívna reportáž

Ako je na tom s elektromobilitou Slovensko? Pozrite si archívnu reportáž

FREMONT / Policajti v americkom Fremonte dostali vo februári auto na elektrický pohon. Mnohí z toho boli nadšení, no ukázalo sa, že ekologickejšia polícia sa bude musieť popasovať s problémom. Elektromobil má totiž oproti autám na spaľovací motor kratší dojazd, a to môže byť problém napríklad pri naháňačkách.

Policajti ani nemuseli dlho čakať. Ukázalo sa to uplynulú stredu. Podľa CNN policajti naháňali zločinca na aute. Dolapenie sa ale nekonalo. Policajtom totiž auto vypovedalo službu, respektíve, došla mu šťava. Auto zrejme nebolo plne nabité už vtedy, keď si ho hliadka prebrala. "Občas sa to stáva, obzvlášť, keď sa policajt vráti na stanicu s hlásením a potom sa už nevráti do ulíc," uviedla pre CNN hovorkyňa tamojšej polície Geneva Besques.

Podľa hovorkyne hliadka o nízkom stave batérie vedela a oznamovali to aj počas naháňačky. Napriek tomu, že policajti na elektromobile neboli jediní, kto podozrivé auto prenasledovali, zločincovi sa napokon podarilo aj tak ujsť. 

Policajti totiž museli naháňačku prerušiť v čase, keď už bola príliš nebezpečná pre ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia ale napriek tejto nešťastnej udalosti neplánuje elektromobily prestať používať. 

Elektromobily sú také tiché, až sa môžu stať nebezpečnými. Chystajú sa preto zmeny. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy