Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalého zápasníka Mečára, ktorý zrazil mladú ženu, obžalovali z prečinu usmrtenia
Zdielať na

Bývalého zápasníka Mečára, ktorý zrazil mladú ženu, obžalovali z prečinu usmrtenia

NITRA / Bývalého zápasníka Matúša Mečára, ktorý v roku 2018 zrazil v Nitre mladú ženu, obžalovali pre prečin usmrtenia. Obžalobu Okresnému súdu v Nitre doručili 20. augusta 2019. Informáciu pre televíziu JOJ potvrdil hovorca nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslav Maček.

Termín pojednávania známy zatiaľ nie je. Ku skutkovým okolnostiam sa pred prednesením obžaloby na súde prokuratúra nevyjadruje. 

"Na obvineného bola prokurátorom podaná obžaloba pre prečin usmrtenia podľa § 149 odsek 1, odsek 2 písmeno a/ Trestného zákona. Obžaloba bola Okresnému súdu v Nitre doručená dňa 20.8.2019. Termín pojednávania známy nie je. Ku skutkovým okolnostiam sa pred prednesením obžaloby na súde prokuratúra nevyjadruje," uviedol hovorca nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslav Maček. 

Na fotke s Bödörom a Mihálikom

Matúš Mečár je pod Zoborom známym zápasníkom MMA. Pózoval aj na medializovanej fotografii spolu s Norbertom Bödörom. Na tejto istej fotografii je aj Milan Mihálik, ktorého vo štvrtok zadržala policajná inšpekcia pre kauzu lustrovania novinárov. Mihálik pracuje ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície. 

Podľa informácií TV JOJ Mihálik prišiel do práce ako po iné dni, o zásahu nič netušil. Krátko pred sedemnástou hodinou ho z úradu inšpekčnej služby prepustili. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa klient nebude k ničomu vyjadrovať. Nebudeme sa vyjadrovať. Prebieha vyšetrovanie, nebudeme sa vyjadrovať," uviedol Mihálikov právnik Eugen Cimmermann.

Milan Mečár je na fotke v strede v modrom obleku, vedľa neho napravo stojí Norbert Bödör, úplne vpravo stojí Milan Mihálik.

TV JOJ

Na križovatke v Nitre sa 8. októbra stala smrteľná dopravná nehoda. 35-ročný zápasník Matúš Mečár zrazil na priechode pre chodcov 27-ročnú Luciu. Mladá žena po prevoze do nemocnice zomrela. Nehoda sa stala na Štúrovej ulici. Lucia prechádzala cez cestu a vodič ju údajne zachytil vo vysokej rýchlosti. Auto zastavilo asi po 200 metroch.

​Rekonštrukcia nehody 

Polícia niekoľko dní na to, spravila na tom istom mieste rekonštrukciu nehody. Polícia uzatvorila ulicu a rekonštrukciu zrážky spravila okolo 23:00 hodiny, takmer v tom istom čase, ako k nej došlo. Na mieste bola figurantka v bledom kabáte a aj luxusné vozidlo známeho zápasníka Matúša Mečára.

​Figurantka sa pohybovala po priechode pre chodcov a postupne posúvali aj vozidlo, ktoré mladú ženu zrazilo. Vypnuté boli aj semafory presne tak, ako keď ku tragédii došlo. Na mieste boli okrem vyšetrovateľov aj znalci. "Vo veci naďalej prebieha vyšetrovania pre prečin usmrtenia," uviedla  v októbri 2018 policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy