Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lietadlo Andreja Danka muselo mimoriadne pristáť vo Varšave
Zdielať na

Lietadlo Andreja Danka muselo mimoriadne pristáť vo Varšave

VARŠAVA / Slovenský vládny špeciál, ktorý sa vracal z Kazachstanu, musel mimoriadne pristáť v poľskej Varšave. Dôvodom bola nevoľnosť maďarského predsedu parlamentu, ktorého sme viezli v našom špeciáli.

Vládny špeciál na palube s predsedom NR SR Andrejom Dankom mimoriadne pristál vo Varšave.

Podľa informácií nášho reportéra Samuela Migaľa, ktorý je na palube lietadla, bolo dôvodom to, že maďarskému predsedovi parlamentu Lászlóvi Kövérovi, ktorý prijal ponuku na odvoz, je nevoľno. Lietadlo pristálo, na palube boli lekári. Predsedu parlamentu odviezla sanitka na vyšetrenie. 

Maďarský predseda parlamentu bol súčasťou delegácie stredoázijského summitu. Keď mu prišlo nevoľno, posádka a kapitán rozhodli, že je potrebné núdzovo pristáť na letisku vo Varšave. "Videli sme do prednej časti, kde sedia VIP členovia delegácie. Obskakoval ho personál, dávali mu studené obklady," opísal situáciu Samuel Migaľ. 

Lászlóa Kövéra lekári vyšetrili, potom bol na palube nášho vládneho špeciálu odvezený do Budapešti. Vládne ietadlo sa potom so zvyškom posádky vrátilo späť do Bratislavy.

​Predseda parlamentu Andrej Danko sa po pristátí v Bratislave vyjadril, že je rád, že všetko dobre dopadlo a svojho maďarského kolegu sa na podrobnosti o zdravotnom stave nepýtal. "Je prirodzené, že ak nastane situácia, aká nastala, že sa snažíme pomôcť. Nechcem hovoriť o detailoch. Som rád, že náš kolega je v Budapešti a že sme mu pomohli," povedal Andrej Danko už v Bratislave. 

"Nechcel som vedieť detaily, ani nimi nedisponujem. Urobil som len to, čo by urobil každý. Rozhodol som o tom, že nebudeme riskovať, ohrozovať zdravotný stav nášho priateľa a kolegu," dodal Danko. "To, čo môžem tlmočiť je, že nám náš priateľ a kolega poďakoval," dodal na záver Andrej Danko.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy