Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kreatívnym nápadom pomáhajú chudobným. Servírujú zrazenú zver
Zdielať na

Kreatívnym nápadom pomáhajú chudobným. Servírujú zrazenú zver

TREMPEALEAU / S kreatívnym nápadom ako nakŕmiť hladné žalúdky, prišli v americkom štáte Wisconsin. Nielen, že ním prispejú k čistejším cestám, ale najmä nakŕmia hladné krky. Servírovať totiž budú zrazenú zver.

V horskom štáte nie je o dopravné nehody s vysokou zverou núdza. Policajti ročne zasahujú až pri 400 prípadoch. Istú dispečerku preto napadlo využiť takto získané mäso na dobrú vec. "Servírujeme ho bezdomovcom. Tento program preto voláme ´pomoc hladným´. Robíme ho už štyri roky. Takto vieme, že ide o čerstvé mäso," uviedol šerif Brett Semingson. 

Program má okrem plných žalúdkov viacero výhod. Vodičov motivuje, aby zrážku so zvieraťom ohlásili a z miesta činu nezmizli ako sa to stávalo v minulosti. Zároveň likvidácia mŕtvych tiel prispieva k čistejším cestám. "Pred tým sme zvieratá odstraňovali do priekopy, kde hnili. Teraz máme zoznam ľudí v núdzi – zavoláme im, keď sa niečo vyskytne a mäso im ponúkneme. Sú medzi nimi aj sociálne slabé rodiny," povedal Semingson. Polícia takto ročne prerozdelí mäso zo zhruba 50 kusov. Výnimkou sú len letné mesiace, kedy je ťažké zaistiť kvalitu vhodnú na konzumáciu.

Čo robiť, keď sa zrazíte so zverou? Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy