Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vydával sa za vešticu a ženám písal, že sú prekliate. Vylákal od nich takmer 70 000 eur
Zdielať na

Vydával sa za vešticu a ženám písal, že sú prekliate. Vylákal od nich takmer 70 000 eur

Archívna reportáž

Podvodníkov je na sociálnej sieti viac ako dosť. Ľudí okrádajú o tisíce. Pozrite si archívnu reportáž.

OSTRAVA / Okresný súd v Ostrave vyniesol rozsudok nad 23-ročným Davidom, ktorý sa na sociálnych sieťach vydával za kartárku a za vešticu. Od 112 dôverčivých žien vylákal 1 800 000 českých korún, čo je v prepočte takmer 70 000 eur.

Ako uvádza portál ČT24, na sociálnej sieti sa predstavoval ako Edita Jasnovidka Nováková a ženy náhodne žiadal o priateľstvo. Ak ho prijali, poslal im súkromnú správu, v ktorej ich lákal na čistenie duše, veštenie alebo numerológiu. 

Niektorým ženám dokonca písal, že sú prekliate a že im ponúka záchranu života. Niektoré ženy jeho správy tak vydesili, že mu na účet poslali aj desiatky tisíc korún. V jednom prípade si za svoje služby vypýtal viac ako 50 000 korún, čo je viac ako 1 900 eur.

Dvadsaťtriročný David sa ešte pred začiatkom súdu dohodol so sudkyňou na dohode o vine a treste, čím sa prakticky priznal a sudca s uložením trestu súhlasil. 

Muž poberal aj dávky v hmotnej núdzi, o ktorých súd rozhodol, že ich musí vrátiť. Z celkových 300 000 českých korún už vrátil asi polovicu. Okrem toho dostal peňažný trest 150 000 za neoprávnené podnikanie. Ak to nezaplatí, hrozia mu dva roky väzenia. 

Podvodníkov je dosť aj na Slovensku. Istý Rastislav si objednal falošné bankovky na internete, s ktorými potom chcel platiť na benzínke. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy