Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž si doprial jedno pivo. Stálo ho viac ako 62 000 eur
Zdielať na

Muž si doprial jedno pivo. Stálo ho viac ako 62 000 eur

Archívna reportáž

Pozrite si archívnu reportáž

MANCHESTER / Austrálčan Peter Lalor si v nemenovanom hoteli v Manchesteri doprial pivo. To ešte netušil, že za neho zaplatí svojimi životnými úsporami. Naúčtovali mu zaň totiž 55 315 libier, čo je v prepočte viac ako 61 700 eur. Navyše za prevod zaplatil ďalších 1000 libier, teda asi 1115 eur.

Lalor si podľa portálu BBC pôvodne objednal fľašu piva za 5,50 libier. Ako je teda možné, že zaplatil takú astronomickú čiastku? Sumu mu totiž zaúčtovali omylom. Hotel sa ospravedlnil, no kým stihli situáciu napraviť, suma už z jeho účtu odišla. 

Podľa Lalora potrvá asi 10 pracovných dní, kým sa mu peniaze vrátia. Rozčúlil ho ale 1000 librový poplatok za prevod. "Austrálčania bežne považujú Anglicko za príliš drahé, no toto je vrchol. Je to pre mňa veľa peňazí," uviedol Lalor s tým, že pivo bolo dobré, no za toľké peniaze nestálo.

Spomínal tiež, že keď mu čašníčka priniesla účet po zaplatení kreditnou kartou, zistil, že si nezobral okuliare na čítanie, a tak zaplatil bez kontroly. Keď sa čašníčky opýtal, koľko platil, ostala na účet pozerať s otvorenými ústami. Keď sa spamätala, bežala za manažérom, aby chybu napravil.

V januári 2018 sa objavili informácie o tom, že pivo zdražie. Nešlo ale o podobný nárast ceny aký postretol Austrálčana Lalora. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy