Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Polícia zatkla na letisku muža, pritom sa chcel len rozlúčiť so ženou. Hrozia mu až dva roky
Zdielať na

Polícia zatkla na letisku muža, pritom sa chcel len rozlúčiť so ženou. Hrozia mu až dva roky

Archívna reportáž

Na záhrade na predmestí Londýna našli telo muža, ktoré zrejme vypadlo z lietadla na ceste z africkej Kene:

SINGAPUR / K mimoriadne neobvyklému incidentu došlo na medzinárodnom letisku, kde zadržali muža, ktorý si síce zakúpil letenku, no jeho úmyslom nebolo vycestovať. Za tento jeho krok mu hrozí až dvojročný pobyt za mrežami. Len tento rok podobný osud postihol až 33 ľudí.

Singapurská polícia zatkla na miestnom medzinárodnom letisku muža kvôli tomu, že si zakúpil letenku bez úmyslu cestovať. O nezvyklom incidente informovala televízia Fox News. Vstup s letenkou do bezcolného priestoru bez úmyslu nastúpiť do lietadla je v Singapure trestným činom so sadzbou až dvojročného väzenia. Len tento rok taký osud postretlo 33 ľudí. 

Dvadsaťsedemročný muž, ktorého meno polícia neuviedla, si kúpil letenku len preto, aby svoju manželku mohol odprevadiť až do priestoru pre odbavenie cestujúcich. "Ľudia, ktorí do tohto priestoru vstúpia s platnou letenkou, tam môžu byť len za účelom vycestovania do cieľovej destinácie," odôvodnili policajti svoj zákrok. Ak na let nenastúpia, "zneužitím" letenky porušujú zákon.

Americká televízia poznamenala, že nápad pobudnúť na singapurskom letisku bez cestovateľských plánov sa môže zdať podivný len niekomu, kto letisko nenavštívil. Tento rok v apríli tam bol otvorený nový terminál, ktorý sa preslávil najdlhším zastrešeným vodopádom na svete, obrovskou záhradou s 3000 stromami, visutým mostom alebo bludiskom. Hala je považovaná za jednu z najkrajších na svete.

V roku 2016 bol na singapurskom letisku zatknutý muž z Malajzie, ktorý v areáli s falšovanými letenkami strávil 18 dní. Známe sú podľa televízie aj prípady, keď si ľudia kvôli návšteve letiska kupujú letenky a po odpočítaní storno-poplatku po prehliadke terminálov let zruší.

Núdzové pristátie lietadla na frekventovanej ceste zachytila kamera v aute, viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy