Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragédia v prvý školský deň. Muž zabil osem žiakov základnej školy
Zdielať na

Tragédia v prvý školský deň. Muž zabil osem žiakov základnej školy

Archívne video

Muž strieľal na ľudí z auta: O život prišlo najmenej 7 ľudí, medzi zranenými je aj 17-mesačné dieťa.

PEKING / Útok na základnej škole v Číne neprežilo osem žiakov a ďalších dvaja sú zranení. Prípad sa stal v pondelok v meste En-ši v provincii Chu-pej v centrálnej časti Číny, približne o 8:00 tamojšieho času.

Osem žiakov základnej školy zabil v pondelok muž v centrálnej časti Číny. Ďalšie dve deti utrpeli pri útoku v prvý deň nového školského roka zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu. Ide o ďalší z radu útokov proti školákom, ktoré dlhodobo vyvolávajú obavy v krajine. 

Útok sa stal v pondelok okolo 8:00 miestneho času pri meste En-š 'v provincii Chu-pej. Policajti v súvislosti s násilným činom zadržali štyridsaťročného podozrivého. Motív útoku nie je jasný.

Polícia zatiaľ neoznámila ani to, akým spôsobom bol útok vykonaný. Agentúra AFP napísala, že podľa nepotvrdených správ obete dobodal.

Zadržaný muž bol nedávno prepustený z väzenia, kde si odpykával osemročný trest za pokus o vraždu.

Násilné trestné činy nie sú v Číne v porovnaní s inými krajinami príliš časté, v posledných rokoch sa ale množia útoky nožmi a ďalšími bodnými a sečnými zbraňami na školákov, ktoré si vyžiadali desiatky zabitých a zranených detí. Páchateľovi sú prevažne duševne narušení či frustrovaní muži.

V júni minulého roka dobodal muž pred základnou školou v Šanghaji dve deti. Vlani v apríli zahynulo v strednej škole v provincii Šan-si deväť študentov pri útoku bývalého žiaka školy, ktorý sa údajne pomstil za niekdajšie šikanovanie.

Dvaja útočníci napadli okoloidúcich ľudí. Len 19-ročného mladíka zabili a deviatich zranili: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy