Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počas letu prišlo pilotovi zle a omdlel. Situáciu zachránil cestujúci
Zdielať na

Počas letu prišlo pilotovi zle a omdlel. Situáciu zachránil cestujúci

Archívna reportáž

MANCHESTER / Poriadne horúce chvíľky zažili v pondelok cestujúci v lietadle smerujúceho z anglického Manchestru na portugalský ostrov Madeira. Stroj musel núdzovo pristáť potom, čo pilota postihli zdravotné komplikácie a omdlel. K riadeniu namiesto neho zasadol jeden z cestujúcich, zhodou okolností rovnako pilot.

Pilotovi spoločnosti Jet2 prišlo v kokpite nevoľno a omdlel. Dramatickú situáciu ale podľa novinky.cz pomohol vyriešiť iný pilot spoločnosti, ktorý zhodou okolností cestoval na palube lietadla s rodinou a chystal sa na dovolenku.

https://twitter.com/jet2tweets/status/1165954268681125889

Dráma sa odohrala okolo pol jedenástej dopoludnia a stroj musel zamieriť na letisko v Porte, kde kvôli núdzovému pristátiu bola viac ako hodinu uzavretá jedna pristávacia dráha. "Ozvalo sa hlásenie o tom, že v kokpite došlo k problému. Našťastie sa ozval ďalší pilot, ktorý v lietadle cestoval na dovolenku. Zvládli to skvele," opísal situáciu cestujúci Nicholas Banks.

Hrdina pomohol posádke a druhému pilotovi s bezpečným pristátím na portskom letisku a v kabíne zostal, kým pre indisponovaného kolegu neprišli zdravotníci. Tí 40-ročnému mužovi poskytli prvú pomoc a previezli ho do nemocnice, o jeho zdravotnom stave zatiaľ nie sú ďalšie informácie. Letisko v Porte po pristátí linky LS765 obnovilo normálnu prevádzku a cestujúci z lietadla museli čakať na náhradný spoj, ktorý ich dopravil do cieľovej destinácie, dodala britská spoločnosť na sociálnych sieťach.

Pozrite si aj rozhovor so slovenskou pilotkou a jej nevšedných skúsenostiach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy