Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Levy roztrhali svojho chovateľa. Muž doplatil na inštinkt svojich miláčikov
Zdielať na

Levy roztrhali svojho chovateľa. Muž doplatil na inštinkt svojich miláčikov

Archívne video

K podobnému prípadu došlo aj v Žiline, kde tiger napadol ženu.

CULLINAN / Chvoateľovi levov, ktorý na svojej farme opravoval plot sa stala osudnou chvíľa nepozornosti a inštinkt jeho šeliem. Po tragickom útoku zastrelili troch levov.

Jeden z levov chovateľa napadol v momente, keď v ich ohrade otočený chrbtom ku šelmám, opravoval plot. Keď na miesto dorazili zdravotníci, Van Biljon bol už mŕtvy, informuje iDnes.cz

Jeden z nich ho napadol v oblasti krku. Návštevníkom Biljon ponúkal prednášky o levoch, kŕmenie a rôzne hry. Po útoku zastrelili zamestnanci niekoľko levov. "Levy sa rozhodli zastreliť, aby sa dostali k zosnulému," zhodnotil hovorca zdravotníkov Xander Loubser. 

Riaditeľka spolku na ochranu zvierat Four Paws Fiona Miles povedala, že každá strata ľudského života je tragická, ale incidentu sa "dalo predísť vyhýbaním sa kontaktu človeka s divokým zvieraťom"

Riadili sa inštinktom

Šelmy sa zrejme len riadili svojim inštinktom, dlhoročný výcvik jednoducho nestačí."Levy sú divé zvieratá, zostanú nepredvídateľná a budú sa riadiť svojimi inštinktmi bez ohľadu na to, ako sa budú zdať prispôsobenia a vycvičení. Ako lovci identifikujú ľahkú korisť, teda niečo malé, slabého, pomalého a chorého," dodala.

Medvedica napadla fotografa. S viacerými zraneniami skončil v nemocnici. Viac vo videu: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy