Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Internetom koluje video, na ktorom ľudia utekajú ulicou, ktorou sa ozývajú desiatky výstrelov. Streľbu neprežilo desať ľudí
Zdielať na

Internetom koluje video, na ktorom ľudia utekajú ulicou, ktorou sa ozývajú desiatky výstrelov. Streľbu neprežilo desať ľudí

Streľba v Ohiu si vyžiadala desať obetí, vrátane strelca.

DAYTON / Streľba v Daytone v americkom štáte Ohio si vyžiadala deväť mŕtvych a najmenej 16 zranených. Informuje o tom miestna polícia s tým, že strelec je po smrti.

Prvé správy o streľbe sa objavili v nedeľu okolo jednej ráno miestneho času (7:00 stredoeurópskeho letného času),  informuje BBCNa sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom ľudia utekajú ulicou, ktorou sa ozývajú desiatky výstrelov. 

Incident sa pritom odohral len niekoľko hodín po masovej streľbe v texaskom El Pase, ktorú neprežilo 20 ľudí. Streľba sa zrejme odohrala pred barom Ned Peppers, ktorý už prostredníctvom Instagramu oznámil, že všetci jeho zamestnanci sú v poriadku.

Jae Williams v rozhovore s BBC povedal, že bol na neďalekom rapovom koncerte, keď dostal pokyn na evakuáciu. "Bol som šokovaný. Všetci sme sa evakuovali rýchlo a bezpečne. Povedali nám, aby sme sa vyhli štvrti Oregon... Keď som išiel okolo, videl som veľa policajtov a sanitiek," doplnil.

Policajti boli na mieste činu do minúty. Napriek tomu stihol útočník pripraviť o život deväť ľudí. a ďalších dvadsaťšesť zraniť. Strelca napokon zneškodnili. Motív jeho útoku nie je zatiaľ známy. Podľa vyšetrovateľov nemal komplicov. Podľa doterajších informácií by nemal byť medzi mŕtvymi, či zranenými v El Pase ani v Daytone žiadny Slovák.

Polícia požiadala svedkov incidentu, aby ju kontaktovali. Bližšie informácie, vrátane identity strelca, zatiaľ nezverejnili. Na vyšetrovaní spolupracuje aj FBI. 

Za obete krvavých masakier v Texase, Ohiu aj na nedávnom festivale cesnaku v Kalifornii sa dnes vo Vatikáne pomodlil aj pápež František, ktorý odsúdil útoky na bezbranných ľudí.

Agresívny vodič napadol ženu na priechode. Snažil sa ju dokonca zraziť. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy