Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Seniorka dostala 10-dňové väzenie. Previnila sa kŕmením mačiek
Zdielať na

Seniorka dostala 10-dňové väzenie. Previnila sa kŕmením mačiek

Archívna reportáž

Niektoré kaviarne sa rozhodli dopriať pohodlie nielen ľuďom, ale aj ich zvieracím kamarátom. Pozrite si archívnu reportáž

WASHINGTON / Sedemdesiatdeväťročná Američanka dostala 10-dňové väzenie za to, že opakovane kŕmila mačky v Ohiu. Seniorka tvrdí, že mačky patrili susedom, ktorý sa ale odsťahovali.

Susedia seniorky sa od roku 2015 sťažovali na to, že žena kŕmi túlavé mačky. Krátko po tom, čo sa dozvedela o svojom treste sa dôchodkyňa Nancy v televíznom kanále priznala, že je milovníčkou mačiek. Do väzenia by mala nastúpiť 11. augusta. 

Podľa polície na predmestí Clevelandu žena opakovane napriek nariadeniu miestnych úradov kŕmila túlavé mačky, mala ich na pozemku príliš veľa a neupratovala po nich. V roku 2017 už preto dostala podmienku. Minulý týždeň sa žena pred súdom priznala, že mačky stále kŕmi, za čo jej udelili 10-dňový trest za pohŕdanie súdom. Zatknúť ju ale podľa polície nikdy nemuseli. 

"Bolo to asi šesť až osem dospelých mačiek a teraz budú aj mačiatka," uviedla dôchodkyňa v rozhovore pre miestny portál Cleveland.com. "Chýbajú mi moje vlastné mačiatka. Môj manžel zomrel. Cítim sa sama, takže tie mačky a mačiatka mi pomáhajú. Chodia ku mne domov. Cítim sa previnilo, tak im dávam niečo na jedenie," povedala. 

Podľa ženy je trest neprimeraný a doplnila, že za pokuty už zaplatila viac ako 2000 dolárov. "Za to čo robím, je to príliš tvrdý trest, keď tam vonku je toľko ľudí, ktorí robia zlé veci," povedala Nancy pre Fox 8. S trestom nesúhlasí ani jej syn. Existuje ale ešte šanca, že sa trestu vyhne. Sudkyňa Jennifer Weiler totiž zvažuje, že rozbehne nové konanie, ktoré by mohlo viesť k nižšiemu trestu. Z pozemku dôchodkyne Nancy odniesli zatiaľ 22 mačiek. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy