Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súrodenci od roku 2011 neplatili dane. Platenie je proti Božej vôli, tvrdili
Zdielať na

Súrodenci od roku 2011 neplatili dane. Platenie je proti Božej vôli, tvrdili

TASMÁNIA / Súrodenci od roku 2011 odmietali platiť dane, a tak sa teraz postavili pred tasmánsky súd. Podľa ich slov si to tak prial Boh a platenie je proti jeho vôli. Súrodenci tak za 8 rokov dlžia štátu až 930 tisíc austrálskych dolárov.

Sudca sa rečami kresťanských misionárov, súrodencov nenechal oklamať. Uložil im pokutu vo výške 2,3 milióna dolárov. Informovala o tom televízia ABC.

Fanny Alida Beerepootová a jej brat  Rembertus Cornelis Beerepoot začali prvé výzvy pre dlžníkov dostávať až v roku 2017. Obaja dodnes žijú v presvedčení, že platiť dane nemusia, pretože všetko čo majú, patrí Bohu. "Nič nevlastníme, pretože sme jeho," vyhlásila žena pred súdom. Obaja sa na pojednávaní obhajovali sami. Taktiež uviedli, že do roku 2011 dane riadne platili. Potom sa ale ich spiritualita prehĺbila a obaja prišli k záveru, že je to proti Božej vôli. 

"Veríme, že Ústava potvrdzuje fakt, že Commonwealth patrí pod jurisdikciu Všemohúceho, a že jeho zákon je najvyšším zákonom tejto krajiny," povedal jej brat. Súrodenci tak štátu dlžia 930 tisíc.

Poslali list kráľovnej Alžbete II. 

Minulý mesiac napísali listy britskej kráľovnej Alžbete II. aj austrálskemu premiérovi Scottovi Morrisonovi, v ktorých spochybňovali platné daňové zákony. Austráliu naviac upozornili, že si na seba privoláva Božiu kliatbu. Tým, že súrodencov núti platiť povinné odvody, ich vymaňuje z ich závislosti na Bohu. "Už teraz niektoré kliatby vo forme sucha alebo neplodnosti vidíme," poznamenal Beerepoot s tým, že jeho súd nemôže donútiť "skloniť sa k falošnému Bohu". 

Sudca Stephen Holt bol samozrejme neoblomný. V stredu obch obvinených označil za vinných a odporučil im, aby si znova prečítali Bibliu. "Nájdite mi pasáž, ktorá by hovorila: Nebudeš platiť dane. Pokiaľ žiadnu nemáte, určite pochopíte, prečo mám problémy s hľadaním riešenia," uviedol. 

Dokopy súrodenci musia zaplatiť 2,3 milióna austrálskych dolárov, ktoré zahŕňajú jednak dlh na daniach, ale aj administratívne poplatky, úroky a dlhy na bankových účtoch. 

Pozrite si reportáž o státisícových škodách na daniach, ktoré spôsobila skupina na západnom Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy