Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda: Poľský vodič mikrobusu zrazil muža, medzi cestujúcimi bola aj Slovenka
Zdielať na

Tragická nehoda: Poľský vodič mikrobusu zrazil muža, medzi cestujúcimi bola aj Slovenka

GBEĽANY / Na ceste medzi Žilinou a Terchovou sa v piatok neskoro večer stala vážna nehoda. Poľský vodič mikrobusu zrazil na neosvetlenom priechode pre chodcov 42-ročného Dušana. Ľudia ktorých viezol si mysleli, že im do cesty skočila zver. Chodec mal na sebe podľa svedkov tmavé oblečenie a šofér tvrdil, že ho vôbec nevidel.

K nehode došlo krátko pred desiatou večer. Dušan šiel z Gbelian a zrejme smeroval domov do Žiliny. "V priamom úseku cesty za križovatkou s cestou II. triedy došlo k zrážke so 42- ročným chodcom, ktorý prechádzal cez priechod pre chodcov," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

V Poľskom mikrobuse sa viezlo dovedna 9 ľudí nikomu z nich sa pri nehode nič nestalo. Medzi nimi bol aj jedna Slovenka. Podľa informácií TV JOJ išli na Oravu, a potom do Poľska. Skupinka išla práve z roboty, Zlatica pracuje vo Viedni.  

 Na miesto okamžite dorazili všetky záchranné zložky. Záchranári sa snažili mužovi ešte pomôcť, no nakoniec zraneniam podľahol. "Resuscitácia nebola úspešná," poznamenala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. V mikrobuse sa nikto nezranil, pasažieri boli iba v šoku. 

" Bez reflexnej vesty, to nechápem. Tma je tu, osvetlené to tu nie je. To som v živote nevidela takýto prechod pre chodcov, aspoň nejaké svetlá by tu mali byť," povedala svedkyňa nehody Zlatica.  

"Pri dychovej skúške alkohol polícia u vodiča nezistila, vyšetrovateľ 33r poľského vodiča obvinil z trestného činu usmrtenia," dodala Balogová.  

Cesta zostala uzavretá na približne 3 hodiny. Polícia autá odkláňala cez Gbeľany a Varín. 

K tragickej nehode došlo aj v piatok poobede. Dcéra s matkou vyleteli z cesty na luxusnom aute:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy